Transponder do kluczyka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jagielloma
Newbie
Newbie

Transponder do kluczyka

Post autor: jagielloma »

Witam,
czy gdzieś mogę dostać transponder do kluczyka do Polo 9N3 (2005)? Chcę zamontować sobie centralny zamek z pilota i przy okazji dorobić dodatkowy kluczyk. Czy dokupienie czystego grotu (potem szlif), umieszczenie nowego transpondera i jego zaprogramowanie zadziała?
g
grzesiek80
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: grzesiek80 »

Zadziała ale jeśli ma to być oryginalny kluczyk do centralnego to musi być odpowiedni moduł komfortu. Potrzebny jeszcze program do odczytania pinu i wygrania klucza.
j
jagielloma
Newbie
Newbie

Post autor: jagielloma »

A czy można gdzieś nabyć taki transponder i potem iść tylko żeby go zaprogramować pod immo u jakiegoś mechanika/elektryka?
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

jagielloma pisze: A czy można gdzieś nabyć taki transponder i potem iść tylko żeby go zaprogramować pod immo u jakiegoś mechanika/elektryka?
Ja miałem też taki problem tyle że u mnie kluczyk przestał działać po upadku. Długo się zastanawiałem nad kupnem transpondera . Któregoś dnia byłem w mieście gdzie dorabiają klucze i kluczyki do samochodów. Zapytałem czy udało by się kupić transponder i go zaprogramować. Gościu powiedział że bez problemu tylko musi mieć drugi kluczyk ze sprawnym transponderem. Ja akurat mam 3 kluczyku w tym jeden plastikowy . Po kilku dniach udałem się do speca i po 5 minutach maiłem już drugi działający kluczyk. Kosztowało mnie to 100zł .

Obrazek

Także nie kupuj na własną rękę. Poszukaj zakładu dorabiającego klucze i zapytaj.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”