[quote=""Witek6935""][quote=""Witek6935""]Może nie jeszcze działającymi szybkami, ale układem owszem, mogę się pochwalić. Jest już wykonany i czeka w gotowości na montaż w aucie

Może jutro to zrobię?
Płytka z gotowymi ścieżkami. Myślę, że wystarczająco mała

3,5x5cm. Udało mi się upakować to tak, że nie musiałem ciąć ani jednej ścieżki. Wszystko jest dobrze połączone i przypadkowej zwary na pewno nie ma.
Teraz jakąś obudowę z czegoś trzeba zmontować

[/quote]
Panowie, piszę tego posta w ramach ostrzeżenia!
Nie wiem z czego to wynika, czy z warunków pracy w jakich przyszło pracować temu układowi, czy z samego montażu, ale u mnie ten moduł ostatnio zwariował!
Już kilka razy się okazało, że w aucie same otworzyły się szyby. Pierwsze przypadki występowały w momencie gdy po jeździe, wyszedłem z samochodu i go zamknąłem, a następnie po coś się wróciłem na krótko (np. włożyć bilet parkingowy). "otwórz", bilecik pod szybę, "zamknij". Nie od razu, po jakimś czasie szyby zjeżdżały w dół - najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja wtedy byłem już oddalony od auta i samochód został w centrum miasta na parkingu na kilka godzin z otwartymi szybami wołając: "wejdźcie i bierzcie z tego wszyscy!"

wszystkie te sytuacje miałem na przestrzeni ostatnich dwóch miesięcy. Dzisiaj sytuacja była na tyle poważna, że zdecydowałem się na szybką rozbiórkę drzwi i wywalenie tego układu w cholerę.
Wczoraj podobnie się otworzyły szyby pod blokiem. Wróciłem w związku z tym wieczorem do auta. Zamknąłem szyby ręcznie, włączyłem na chwilę zapłon i dopiero potem zamknąłem auto i poszedłem do domu. Auto stało pod oknem więc mogłem rzucić okiem czy szyby są zamknięte. Po 2 godzinach od tego jak byłem szyby były zamknięte. Dzisiaj rano obudził mnie sąsiad, że auto pod blokiem stoi z otwartymi szybami. W nocy szyby się same otworzyły i nie miało to żadnego związku z klikaniem pilotem! oO Całe szczęście nikt nic znowu z auta nie wyniósł, "jedynie" do auta dostał się padający nocą deszcz...
Teraz czeka mnie suszenie auta...
Montowałem układ na własną odpowiedzialność, dlatego pretensji do nikogo w żadnym razie nie mam. Na początku układ był niezłym bajerem.

Jednak po czasie muszę stwierdzić, że to był głupi pomysł z ulepszaniem sterowania szybami...
Pozdrawiam[/quote]
Moje spostrzeżenia - układ nie działa do końca poprawnie. Nie ma pewności na zamknięcie i otwarcie szyb. Do tego pojawiła mi się cieakwosta. Otóż czasem po otwarciu samochód sie sam zamyka od razu. Nie wiem czy to ten układ śmieci w sieci czy coś innego. Na dniach zdemontuję układ i zobaczę czy się będzie to pojawiać ponownie.