Jak w temacie. Wypadła lub raczej ukradli, razem z klapką. Nikt tego w necie nie sprzedaje, albo przynajmniej nie dedykuje do tego modelu. Po wyglądzie nie poznam, bo nigdy nie widziałem i brak zdjęć w internecie. Czy ktoś ma pewność od jakiego innego modelu VW mogłaby taka dysza pasować?
Który rocznik tej polówki ? Miałem polo wariant 1998 r.Dysza znajdowała się w osi silnika wycieraczki tylnej. Nie umieściłeś zdjęcia tylnej klapy.trudno ci w tej sytuacji pomóc.Dysze taką możesz kupić na allegro.Nie spotkałem się z innym usytuowaniem dyszy w polo wariant.Dla scisłości w silniku wycieraczki znajduje w wałku otwór przelotowy .Z jednego końca w klapie jest wężyk w drugim dysza.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2017, 21:58 przez henryk 10, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesienią też miałem problem ze spryskiwaczem,który jest integralną częścią osi silniczka tylnej wycieraczki.Nie kupimy oryginalnej dyszki spryskiwacza,bo taki nie istnieje.Rozwiązanie- kupujemy plastikowy nowy spryskiwacz za 5zł od np.fiata 125 żyletką przycinamy króciec dyszki tak aby wszedł w otwór ośki silniczka i wszystko.Oczywiście trzeba wyskrobać usunąć resztki ,pozostałości starej ułamanej dyszki nową po dopasowaniu kąta strumienia wody wklejamy lub tylko wciskamy (zależy od precyzji przycięcia króćca).Napisałem to w wielkim skrócie ,bo każdy w trakcie prac zaskoczy o co chodzi.Najlepiej kupić 2 lub 3 dyszki bo możemy pierwszą po prostu zniszczyć.U mnie wszystko działa trochę wystaje więcej niż oryginał ,ale to w niczym nie przeszkadza.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2018, 6:40 przez Jarek1968, łącznie zmieniany 1 raz.