Dysza tylnego spryskiwacza Polo III Kombi (6KV5)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Poloklet
Newbie
Newbie

Dysza tylnego spryskiwacza Polo III Kombi (6KV5)

Post autor: Poloklet »

Jak w temacie. Wypadła lub raczej ukradli, razem z klapką. Nikt tego w necie nie sprzedaje, albo przynajmniej nie dedykuje do tego modelu. Po wyglądzie nie poznam, bo nigdy nie widziałem i brak zdjęć w internecie. Czy ktoś ma pewność od jakiego innego modelu VW mogłaby taka dysza pasować?
h
henryk 10
Początkujący
Początkujący

Post autor: henryk 10 »

Który rocznik tej polówki ? Miałem polo wariant  1998 r.Dysza  znajdowała się w osi silnika wycieraczki tylnej. Nie umieściłeś zdjęcia tylnej klapy.trudno ci w tej sytuacji pomóc.Dysze taką możesz kupić na allegro.Nie spotkałem się z innym usytuowaniem dyszy w polo wariant.Dla scisłości  w silniku wycieraczki znajduje w wałku otwór przelotowy .Z jednego końca w klapie jest wężyk w drugim dysza.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2017, 21:58 przez henryk 10, łącznie zmieniany 1 raz.
J
Jarek1968
Newbie
Newbie

Post autor: Jarek1968 »

Jesienią też miałem problem ze spryskiwaczem,który jest integralną częścią osi silniczka tylnej wycieraczki.Nie kupimy oryginalnej dyszki spryskiwacza,bo taki nie istnieje.Rozwiązanie- kupujemy plastikowy nowy spryskiwacz za 5zł od np.fiata 125 żyletką przycinamy króciec dyszki tak aby wszedł w otwór ośki silniczka i wszystko.Oczywiście trzeba wyskrobać usunąć resztki ,pozostałości starej ułamanej dyszki nową po dopasowaniu kąta  strumienia wody wklejamy lub tylko wciskamy (zależy od precyzji przycięcia króćca).Napisałem to w wielkim skrócie ,bo każdy w trakcie prac zaskoczy o co chodzi.Najlepiej kupić 2 lub 3 dyszki bo możemy pierwszą po prostu zniszczyć.U mnie wszystko działa trochę wystaje więcej niż oryginał ,ale to w niczym nie przeszkadza.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 09 cze 2018, 6:40 przez Jarek1968, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KristoF
Newbie
Newbie

Post autor: KristoF »

Również miałem ten problem. Zamarzło i urwało się, leciał płyn z klamki klapy. Za radami z forum uszczelniłem opaską termokurczliwą czy jakoś. Teraz psikacz kręci się z wycieraczką, co mi się podoba  :D 
https://photos.app.goo.gl/tNYbFpiv5Hb4BAbC8    https://photos.app.goo.gl/tYWUoGxTcwhptJmVA 
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”