[6N2] Plus po stacyjce

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
stasiu1512
Newbie
Newbie

[6N2] Plus po stacyjce

Post autor: stasiu1512 »

Witam ! Mam problem z radiem ponieważ chcę aby wyłączał się po wyciąganiu kluczyka ze stacyjki.Aktualnie mam połączony żółty z czerwony czyli cały czas gra.Chciałem to dzisiaj przerobić lecz nie mam przewodu żółtego "+ po stacyjce " Wszystko wiem jak podłączyć tylko chodzi mi o dokładne umiejscowienie tego przewodu.Czytałem że mogę się wpiąć tam gdzie są bezpieczniki.Rozbierał ktoś to ? Od czego mam zacząć i który to dokładnie kabel.Proszę o pomoc. Pozdrawiam !  8)
Obrazek
m
man1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: man1 »

Kolego wrzuć fotkę złącza od radia co masz w samochodzie, wtedy będzie łatwiej to rozkminić. Ja w polo 6n1 miałem ten przewód ale pod innym kolorem ( to tak dla przykładu).

A tak na szybko to polecam przeczytać https://vwpoloklub.pl/forum/https://forum.vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1
Awatar użytkownika
stasiu1512
Newbie
Newbie

Tak to wygląda..Partyzantka jak uj  ;D Do kostki jeszcze idzie niebieski niepodłączony jak widać i brązowy też. Reszta kabli co tam jest to głośniki i tam akurat jest git wszystko.Co poradzicie :D ? A przewodu po stacyjce brak :P
Obrazek
Obrazek
m
man1
Raczkujący
Raczkujący

A ten Sprawdzałeś może kable multimetrem? w poszukiwaniu + po stacyjce? oraz czy jakiś kabel nie wisi luzem lub jest ucięty?

A tak na boku to widać partyzantkę zrodu vitnamu  ;) ale jest to ogarnięcia.

Jak dobrze pamiętam szukaj kabla " brązowo-czerwony"
Ostatnio zmieniony 07 gru 2018, 21:42 przez man1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
stasiu1512
Newbie
Newbie

Nie nie sprawdzałem..Szukałem kabla jakiegoś luzem ale nie ma nic tylko tyle co pisałem.Gdy samochód kupiłem to już było tak podpięte no i musiał to robić jakiś majster chyba  ;D Miałem jeszcze motyw taki że odwinąłem izolacje co jest brązowy i niebieski bo myślałem że może jest zaizolowany z tymi kablami ale też nie było go tam :D Chce to ogarnąć bo mam akurat trochę wolnego czasu i taka sytuacja.Zabezpieczyć koszulkami polutować to żeby było jakoś w miarę zrobione  ;D A drażni mnie już wypinanie tego panelu ;P
Obrazek
m
man1
Raczkujący
Raczkujący

Tak naszbko to szukac ksbla multimetrem lub ciągnąć nowy od bezpieczników co było  by najprościej.
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

Ja może dodam od siebie że w moim Polo Radio było też podłączone na stałe jak i zapalniczka. Radia nie ruszałem (nie przeszkadza mi to )  ale zapalniczkę tak. Kabel od zapalniczki podpiąłem do któregoś z bezpieczników gdzie po przekręceniu kluczyka pojawiało się napięcie i tak mam odcięcie napięcia z gniazda zapalniczki.  Oczywiście przewód zabezpieczyłem dodatkowym bezpiecznikiem.

Niebieski przewód jako ,,+,,    :o
Ostatnio zmieniony 08 gru 2018, 9:41 przez Jaco-, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
stasiu1512
Newbie
Newbie

Zrobione :D Sprawa do zamknięcia  ;D Znalazłem żółto czerwony kabel podążając za kablami brązowym i niebieskim dotarłem do wtyczki i sprawdziłem wentylatorkiem bo nie miałem miernika  ;D  I wpiąłem się do niego.Ten przewód był wolny na wtyczce jak idzie do zapalniczki.I teraz gra  ,  przekręcam zapłon się włącza i dopiero jak wyciągnę kluczyk to się wyłącza.
Obrazek
m
man1
Raczkujący
Raczkujący

Kolejny dowód na to że jak się chce to się da zrobić i nie ma że boli  ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”