Chciałbym się od Was dowiedzieć czy to normalna rzecz taki osad ( zaznaczony na zdjęciu ). Dodam ze jest po obu stronach. Samochód posiadam od 4 lat i w sumie nigdy nie przyglądałem się podzespołom. Możliwe, że osad był tam od "zawsze" . Nic niepokojącego się nie dzieje z samochodem po prostu tak ostatnio zerknąłem w głąb silnika. Zdjecia z OneDriva dodaje poniżej.
to są wewnętrzne przeguby napędowe półosi. W środku jest smar. Nie powinien wydostawać się na zewnątrz. Sprawdź czy śruby są dobrze dokręcone (te 6 imbusów dookoła).
Myślisz ze to jest smar? Fakt jest trochę oleiste, ale moze to brud ktory powstal przez 11 lat samochodu uzytkowania samochodu? Nie mam możliwości na miejscu sprawdzenia czy imbusybsą dokręcone.
U mnie leciało z prawego to rozkręciłem te sześć śrub i zamontowałem cienką uszczelkę na silikon i jest sucho.Dodam że zmontowane było metal do metalu a auto mam od nowości więc VW źle to zrobiło.
taką uszczelke chyba będzie ciężko dokupić samą. Zawsze możesz odbić sobie wzór od przegubu o wyciąć sobie takie sam z papieru troszkę grubszego niż kartka z zeszytu.
VW program pokazuje mi ze jest dostepna i koszt ok 5e a jak nie bedzie na miejscu to zamówią. Dlatego pojade jutro do ASO w Irlandii i sie dowiem. Jest jakaś różnica między lewą a prawą? Myślisz ze tylko te uszczelki kupić?
lewa i prawa są takie same po 1 szt na stronę. Smar możesz dokupić i ile się uda bez rozbierania przegubu wydłubać stary a nałożyć świeży. Kup też loctite do gwintów który nałożysz na gwinty śrub przegubu przy dokręcaniu. zapobiegnie do odkręcaniu się tych 6 śrub od półosi. gwinty śrub i w kielichach przy skrzyni umyj benzyną wcześniej żeby nie było tłuste.
zamówiłem dziś w ASO te podkładki po 7e za sztuke także nie jest to jakoś nadzwyczajnie drogie. Do odbioru na poniedziałek i mechanik na czwartek także mam nadzieje że pozbędę się problemu raz na zawsze. Dziękuje za przydatne i uczące odpowiedzi.