[6R] Kierownica multimedialna

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
rad25
Newbie
Newbie

Post autor: rad25 »

Witam. chciałbym odgrzebać trochę temat. Mógłby ktoś napisać rzeczowo co jest potrzebne do wymiany zwykłej kierownicy na multifunkcyjną? Posiadam zwykłą kierownicę w POLO 6R z 2011r. i nie mam również manetek z tempomatem i przyciskami TRIP. Chciałbym wymienić tylko samą kierownicę, dodatkowych manetek nie potrzebuję. Co potrzeba konkretnie dokupić żeby taką kierownicę wymienić? Czy oprócz kierownicy potrzebny nowy moduł kierownicy, wymiana poduszki a może jeszcze coś? Pozdrawiam. 
Awatar użytkownika
CNK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: CNK »

kierownica + poduszka.

W Polo nie ma zewnętrznego modułu kierownicy tak jak w Golfach, wszystko idzie przez BCM ;)
r
rad25
Newbie
Newbie

Post autor: rad25 »

A jeżeli kupię kierownicę taka jak moja tylko z przyciskami to myślisz, że poduszka będzie pasować od starej kierownicy?
v
vitec
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: vitec »

Witam
patrzyłem w ofertę jaka mają carsystems i znalazłem coś takiego :
http://www.carsystems.pl/vw-genuine-oem ... d1812.html
montował już ktoś coś podobnego czy to nie będzie pasowało do ori kierownicy w Polo ?
pozdrawiam
było tylko  75 Ps jest 132 Ps
Lampy Hella H7 już są 
czujniki parkowania przód/tył są
RCD330 i OPS działa
lusterka elek+grzanie jest
dzienne+przeciwmgielne są + doświetlanie
BCM 87D działa
k
koleś
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: koleś »

Dokładałem kierownicę multi + wymiana radia. Kierownica z Passata B6, Sharana i innych VW.

Było tak:
Obrazek

Kierownicę wymieniłem na wersję z guzikami po obu stronach. Z lewej radio + telefon a po prawej komputer pokładowy.
Niestety poduszki mają inny kształt. Aby uniknąć zakupu nowego airbaga wymieniłem samą zaślepkę. W ten sposób mam pewność, że poduszka jest oryginalna (a nie regenerowana). Operacja jest 100% bezpieczna. Taki numer robiłem też w Skodach.
Obrazek

Wiązkę poduszki przerobiłem dokładając do obecnego kabelka wtyczkę multifunkcji.

Teraz jest tak:
Obrazek

Dodam jeszcze, że komputer pokładowy działa z kierownicy do momentu aż użyję przycisku na manetce. Aby znów działał z kierownicy trzeba wyłączyć zapłon. Aby to wyeliminować wymienię manetkę prawą na taką bez obsługi komputera.

Jakby ktoś miał pytania to proszę pisać lub dzwonić. Pomogę, zamontuję.

Numer do mnie 510 150 407
Numer do mnie 510 150 407
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”