Witam.
Przeszukiwałem tematy, ale nie znalazłem nic odnośnie przerobienia zwykłej kierownicy na multimedialną.
Czy ktoś się orientuje, czy jest możliwość, zamontowania i podłączenia przycisków multimedialnych do zwykłej kierownicy?
CZy raczej nie jest to możliwe.
Jest możliwe ale raczej teoretycznie... To nie tylko podmiana kierownicy "zwykłej" na taką "z przyciskami". Chodzi tu o przeprowadzenie odpowiednich wiązek, kabli, ustawienie obsługi radia itp. Kiedyś pytałem się o to w serwisie i koszty zostały określone jako kosmiczne i nieopłacalne.
Odnośnie kierownicy multifunkcyjnej to na niemieckim forum polo jest instrukcja jak podłączyć kierownicę multifunkcyjną z golfa 6 (opis z podłączaniem kabelków), z tego co zrozumiałem to instrukcja jest dla tych co nie mieli wogóle multifunkcji. Ponieważ niemiecki nie jest moją mocną stroną głowy nie daje.
Dodatkowo wiem, z tego co przeczytałem, że na 100% daje się zakodować prawe przyciski z kierownicy mulitfunkcyjnej od polo gti, golfa 6, scirroco.
Jeżeli ktoś wie czy da się zakodować łopatki to może się podzielić wiedzą.
wiem że taka przeróbka jest możliwa bo na moto-talk.de niemieckim forum koleś tak przerobił autko że szok >> kierownica multimedialna i nawet zegary (wskazówki) od Golfa VI R wstawił, ale chyba nie dla naszych mechaników polskich, tak jak ktoś pisał w niemczech nawet szyberdacj ci zrobią , a u nas ,,nie możliwe'' i za drogie . POZDRO
facebook>>JUDI ON/Piotrek R....icz ,,Jedna Pasja Jedno Życie Jeden Cel" LwG
maskę, zderzak tylni Deep Black,
Witam montaz kierownicy multifunkcyjnej w polo jest bardzo prosty wystarczy kierownica VCDS lub VAS nietrzeba ciagnac zadnych kabli tylko zamienic je miejscami godzina pracy
Multifunkcja w golfie i polo jest inaczej rozwiązana. W Golfie macie sterownik kolumny kierowniczej, który musi być w odpowiedniej wersji (high) i odpowiednia kiera. W polo nie ma sterownika kolumny więc rozwiązali poprzez dołożenie sterownika multifunkcji w samej kierze. Sądzę, że rzecz jest do zrobienia ale ine w ASO, bo koszty będa takie, że szkoda podchodzić.
Swoją droga o takich rzeczach trzeba myśleć przed zamówieniem auta:)
jhosef mylisz sie obie kierownice polo i golf maja sterownik zamontowany w samej kierownicy ktory za pomoca magistrali "lin" wysyla informacje do elektroniki kierownicy w golfie a w polo do bcm montaz takiej kierownicy w serwise jesli jest sprytny elektryk to max 300-400 zl oile dostarczymy materialy bo w polo potrzeba nam nierownice nowa okolo 1500+airbag 2200+wizeczka 220 ale na zanaym portalu aukcyjnym zestaw mozemy zdobyc za kwote mysle ze okolo 1000zl
Franek, a czy wiesz jak wygląda temat kiery multi w 9n3?
Nigdy nie widziałem, nawet na najbogatszych wersjach.
Jednak w technologicznie zgodnym Transporterze T5 jest. Z T5 zgodne sa manetki, boardnetz zdaje się, taśma poduchy. Tak się zastanawiałem czy nie da się tego jakoś zaadaptować.
Co prawda nie chodzi o temat kierownicy multimedialnej, ale plącze się tu temat wymiany poduszek więc może ktoś się wypowie na moje pytanie. Mam Polo 6r z dokładanym samodzielnie tempomatem . Mam do kupienia po bardzo okazyjnej cenie kierownicę z golfa 6 Rline taka jak ta http://allegro.pl/vw-golf-vi-scirocco-c ... 68418.html
i musze zmienić poduszkę pow na taką z metalowym tyłem: http://allegro.pl/airbag-air-bag-podusz ... 04752.html
i mam pytanie. czy musze zmieniać taśmę?? czy trzeba jakieś kabelki zamieniać przy poduszce skoro wymieniam ja na inny model a nie mam sterowania w kierownicy czy poprostu wpinam nową poduszkę jak leci i wszystko będzie działać ?? Będę wdzięczny za szybką odpowiedź