Nie mam źródła, ale to dość nowy silnik, a nie przypominam sobie, żeby VW robił w tych latach MPI poza 1,6 8V i 1,4 16V. Nawet 2,0 8V chyba już nie występował.
Polo 6N 1,4 16V AFH OEM
Jeśli zgadzam się na niedotrzymywanie umów, zgadzam się na chaos w życiu. Nikt nie lubi chaosu.
Ooook...
Z tego, co wiem, to FSI potrzebuje wysokiego ciśnienia paliwa, a zatem potrzebuje też pompę wysokiego ciśnienia.
Wykminiłem co następuje na podstawie ETKI.
W 9N3 jest jeden silnik, który różni się od pozostałych w obszarze listwy wtryskowej i wtryskiwaczy --> to 1,4 AXU.
Jako jedyny posiada pompę wysokiego ciśnienia, listwę odlaną z metalu i wtryski z metalowymi, długimi końcówkami.
BTS ma klasyczną listwę plastikową i krótkie wtryski wchodzące w kolektor.
AXU ma przewody paliwowe metalowe, a BTS gumowe.
Zatem - mój tok rozumowania prowadzi do MPI.
Chętnie posłucham opinii kolegów...
THX,
Cooyon
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...
"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Nie tylko. Silnik prawdopodobnie nie był oferowany na polskim rynku i sam byłem przekonany, że to jakieś FSI. Bezsprzecznie będzie, a raczej jest rzadkością w naszym kraju. Problemem może być dostępność części nowych i używanych tam, gdzie nie pokrywają się z innymi popularnymi silnikami jak również wiedza internetowa na forach czy w serwisach, warsztatach autoryzowanych i nieautoryzowanych.
Dlatego życzę ci, aby był bezawaryjny, albo żebym się kolejny raz pomylił.
Polo 6N 1,4 16V AFH OEM
Jeśli zgadzam się na niedotrzymywanie umów, zgadzam się na chaos w życiu. Nikt nie lubi chaosu.