GTI by el_nińo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: el nińo »

lukasz6oo przyznam że nie kumam  :o  czym mam w zimie jeździć, na sankach ?  ;D

krzyDOLAR teraz już wiem :D mam nadzieję że jutro przejdę już przegląd bez problemu  :P
el nińo
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Czy używasz jej  tzn. 6n2  na codzie?. Ja swoje w sezonie wiosna -lato wypuszczam z garażu  ;)
RUMAK
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

Smutna historia z tym policjantem. Widać ewidentnie chciał się przyjebać,aby przyjebać. Przykre :(
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

lukasz6oo tak używam na co dzień :) Po pierwsze nie mam garażu, po drugie utrzymanie dwóch samochodów w NL kosztuje (co miesiąc za polo ubezpieczenie obecnie 65 euro na maksa + miesięczny podatek drogowy to 33 euro), a po trzecie lubię nim jeździć :P
fred niestety taki się trafił, jedyne co z tego mam to poznałem przepisy i teraz mogę się kłócić bo dystanse na tył wróciły te same czyli 17mm  ;)

Drobna aktualizacja :
Będąc w marcu w Polsce umówiłem się na kolejne prace w autoworks. Kolor foli wybrany, felg też  :) Jak się uda to fotele pójdą do obszycia i ogólnie z zewnątrz wszystko powinno być na tip top :D

A tak poza tym to zimówki dawno temu ściągnięte i okazuje się że opcja opon 205/40 nawet przy dużym podniesieniem auta nie sprawdza się.
Skończyło się uszkodzonymi nadkolami i nawet mocowanie zderzaka z prawej strony ucierpiało :/

Obrazek

Obrazek

Polo po założeniu letnich i gwincie w wersji zimowej  ;D

Obrazek

Obniżałem na "oko" i nawet nieźle wyszło a dzięki temu że z przodu są dystanse 5mm zamiast 10mm jak było w poprzednim sezonie to da się jeździć :D

Obrazek

Potem przytrafiła się przygoda i opona która była kiedyś naprawiana w PL się skończyła ale nie za bardzo wiadomo o co chodzi. Musiałem niezły kawałek się na flaku przejechać. Auto prowadziło się na prostej normalnie chyba dzięki niskiemu profilowi albo mojemu talentowi  :o

Obrazek

Kupiłem dwie nowe opony i toczę się dalej  :P
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2017, 21:06 przez el nińo, łącznie zmieniany 1 raz.
el nińo
Awatar użytkownika
bodziojaroslaw
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bodziojaroslaw »

Ciekawie się zapowiadają zmiany
Szkoda tych przetarć i opony  :(
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

bodziojaroslaw no przydało by się go skończyć w tym roku bo już mi się nie chce  :o
A co do opony i plastików to życie :D znajdę osłony na szrocie i wtedy będę zwijał nadkola i te plastiki trochę modyfikował żeby dało się nisko i normalnie jeździć ;)
Przy okazji wrzucę zdjęcia dwóch błędów które mi wczoraj wyskoczyły przy podłączeniu pod kompa. Może ktoś wie co z tym zrobić :P
A jak nie to pewnie kolega mnie uratuje jak zawsze tylko musi wrócić z urlopu .

Obrazek

Obrazek
el nińo
Awatar użytkownika
bodziojaroslaw
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bodziojaroslaw »

Sprawdź świece i kable.
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Tak też zrobię w sobotę  ;)
.
.
.
I nastała sobota :D
Polo doczekało się konkretnego czyszczenia. Standardowe mycie, wyczyszczenie środka, zabezpieczenie uszczelek itp
Wyczyściłem filtr powietrza.
Najpierw użyłem środka do czyszczenia i umyłem

Obrazek

I już na miejscu psiknięty środkiem konserwującym

Obrazek

Sprawdziłem też i wyczyściłem kable zapłonowe i świece które wyglądają ok.
Następnie podłączyłem pod kompa i okazuje się ze błędów poprzednio usuniętych nie ma ale będę jeszcze to sprawdzał.

Obrazek

Ostatnio kupiłem u mojego speca od kół i zawieszenia śruby zabezpieczające i okazuję się że dał mi za długie ;)
Ale zważywszy na to że muszę dwie przyciąć żeby pasowały mi na przód to i te na tył najwyżej tez skrócę i nie będę cudował żeby dał mi dobre.

Obrazek

Na koniec odkryłem zonka w tapicerce drzwi :/ Może ktoś podpowie czy to się odkleiło ? Myślałem najpierw że mi coś "wyskoczyło" ale jednak chyba się odkleiło :( Nie wiem czy czekać z tym jak będę w Polsce czy samemu kombinować co może nie skończyć się dobrze :D

Obrazek

I na koniec wrzucam dwie foty przepisów w NL co do szerokości odnośnie wcześniejszych problemów
1. to oś przednia a 2. to tylna do której się przyczepił

Obrazek

I drugie zdjęcie odnośnie możliwego odchylenia 2% o którym nie wiedziałem i policjant tez milczał a z którego wynika że w moim przypadku max szerokość od środka kół jest 140cm + 2% co daje 142,8 :/
Pan policjant powiedział że mam 143 a mogę mieć max 143 co jak się okazuje nie jest prawdą i jakie było moje wkurwienie jak się o tym dowiedziałem to chyba nie muszę pisać :D

Obrazek

Jeżeli chodzi o te przepisy to nie ma taryfy ulgowej chyba dla nikogo bo jakiś czas po mojej akcji pojechałem na wymianę opon na zimowe u mego ww. tunera i stało tam bmw m5  poszerzone ma maksa z mega szerokimi kołami i mega głośnym wydechem :D
Zatrzymany i "zabrany dowód " (w nl nie zabiera się dowodu tylko wbija się status WOK na rejestracje i nie można nim jeździć ) ;)
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2017, 10:05 przez el nińo, łącznie zmieniany 1 raz.
el nińo
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Mały up  ;)

Obrazek

Na razie mam jedną fotę zrobioną przez kolegę do który jest w PL na urlopie ;)
Co do samego polo to jestem na etapie ogarniania części takich jak klapa, zderzak tylny itp żeby zaoszczędzić czas na malowanie tych elementów a jest to konieczne żeby okleić drania :D
Pisząc że "jestem na etapie ogarniania" mam na myśli Alę za co jestem niezmiernie wdzięczny :D
Póki co Przemkowi z autoworks posypał się garaż i nie wiadomo czy uda mu się zrobić wszystko co było zaplanowane ale mam nadzieję że tak  ;)
el nińo
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Polo w nowych barwach ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
el nińo
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

To jest okleina? I czy jest już skończone? bo jednak czegoś mi brakuje. Koła zmieniły kolor?
Nie wiem czemu,ale bardziej podobał mi się poprzedni wizerunek no chyba,że jeszcze coś z modzisz z tym ;)
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

fred czego Ci brakuje ? A co do felg, to nie nie zmieniły koloru, dalej są czarne ;)
el nińo
Awatar użytkownika
BraHOL 12

Post autor: BraHOL 12 »

Bardzo ciekawie to wygląda  8)
robi robote jakie koszta ?
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

BraHOL 12 jeżeli chodzi o koszta to jak zawsze za dużo  :o
Co do wygladu to oczywiście na żywo wygląda lepiej i zaczynam się przyzwyczajać do koloru lusterek i do pasków więc może zostaną na dłuzej ;)

24-09-2017
Polo nadal żyje. Za tydzień jedzie do poprawek na 3 tygodnie :( Na chwilę obecna lekka koza ponieważ nie dało się jeździć w 3 osoby na rondach :D Kiedyś w końcu ktoś mi zroluje ranty mam nadzieję  ::)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2017, 18:46 przez el nińo, łącznie zmieniany 1 raz.
el nińo
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

el nińo pisze: fred czego Ci brakuje ? A co do felg, to nie nie zmieniły koloru, dalej są czarne ;)
Widziałbym to trochę inaczej,ale wiadomo są gusta i guściki, zostawiłbym seryjny lakier i dał coś w tym stylu okleine, przykłady ;)
ObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”