Tak też zrobię w sobotę

.
.
.
I nastała sobota

Polo doczekało się konkretnego czyszczenia. Standardowe mycie, wyczyszczenie środka, zabezpieczenie uszczelek itp
Wyczyściłem filtr powietrza.
Najpierw użyłem środka do czyszczenia i umyłem
I już na miejscu psiknięty środkiem konserwującym
Sprawdziłem też i wyczyściłem kable zapłonowe i świece które wyglądają ok.
Następnie podłączyłem pod kompa i okazuje się ze błędów poprzednio usuniętych nie ma ale będę jeszcze to sprawdzał.
Ostatnio kupiłem u mojego speca od kół i zawieszenia śruby zabezpieczające i okazuję się że dał mi za długie

Ale zważywszy na to że muszę dwie przyciąć żeby pasowały mi na przód to i te na tył najwyżej tez skrócę i nie będę cudował żeby dał mi dobre.
Na koniec odkryłem zonka w tapicerce drzwi :/ Może ktoś podpowie czy to się odkleiło ? Myślałem najpierw że mi coś "wyskoczyło" ale jednak chyba się odkleiło

Nie wiem czy czekać z tym jak będę w Polsce czy samemu kombinować co może nie skończyć się dobrze
I na koniec wrzucam dwie foty przepisów w NL co do szerokości odnośnie wcześniejszych problemów
1. to oś przednia a 2. to tylna do której się przyczepił
I drugie zdjęcie odnośnie możliwego odchylenia 2% o którym nie wiedziałem i policjant tez milczał a z którego wynika że w moim przypadku max szerokość od środka kół jest 140cm + 2% co daje 142,8 :/
Pan policjant powiedział że mam 143 a mogę mieć max 143 co jak się okazuje nie jest prawdą i jakie było moje wkurwienie jak się o tym dowiedziałem to chyba nie muszę pisać
Jeżeli chodzi o te przepisy to nie ma taryfy ulgowej chyba dla nikogo bo jakiś czas po mojej akcji pojechałem na wymianę opon na zimowe u mego ww. tunera i stało tam bmw m5 poszerzone ma maksa z mega szerokimi kołami i mega głośnym wydechem

Zatrzymany i "zabrany dowód " (w nl nie zabiera się dowodu tylko wbija się status WOK na rejestracje i nie można nim jeździć )