VW Polo 6n wariant 1998 po kolizji

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
henryk 10
Początkujący
Początkujący

VW Polo 6n wariant 1998 po kolizji

Post autor: henryk 10 »

Witam. Moje polo uległo kolizji na skutek wymuszenia pierwszeństwa przez sprawcę podczas skrętu w lewo.Gość wjechał w mnie bez kierunkowskazu mimo ja wykonywałem jazdę na wprost.Uszkodzeniu uległ przód polówki. Uszkodzona jest maska przednia ,zderzak .griil  lewa lampa .Mam pytanie tego rodzaju czy te detale można podmienić z  wersji trzy drzwiowej.Czy są różnice między nimi.
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kaczy »

Nie ma. :) Możesz.
Awatar użytkownika
Duzzzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: Duzzzy »

Variant to caddy, ja słyszałem że nie pasuje
Już jest Polo na daily.
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Aaa Variant. To nie, nie pasuje. Przeczytałem tylko 6n i zasugerowałem się tym modelem. Mój błąd. :)
R
Rumcajsas

Post autor: Rumcajsas »

Coś mi tu nie pasuje.. 6n to jedna z wersji Polo, ale jeśli Variant to mowa o 6KV5 - czyli całkiem coś innego.. Variant to Polo Classic w wersji kombi, zaś Caddy to wersja Polo Classic z budą. W 99% pokrywają się one z Seatami Ibiza, Cordoba oraz Inca - oczywiście w zakresie roczników produkcji..
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Ja mam właśnie maskę do Caddy i pasuje jak trzeba. :)
h
henryk 10
Początkujący
Początkujący

Serdeczne dzięki za odzew.Pisze dlatego że nie mam  co tych typów polo.A przeszłości nie miałem żadnej kolizji.Uderzenie poszło od lewej strony do środka .Zniszczona została lewa lampa ,grill zderzak przedni .A co jeszcze nie mogę opisać.bo nie było wyceny rzeczoznawcy.
R
Rumcajsas

Raczej chodziło mi o to, że dla mnie tytuł posta jest lekko niejasny - jeśli polo 6n to nie variant, więc dalsza dyskusja co od czego pasuje jest wróżeniem z fusów..
h
henryk 10
Początkujący
Początkujący

Witam.Dla sprecyzowania w umowie kupna sprzedaży pisze VW  Polo III Wariant.Pisze  ten post dlatego że po wizycie w trzech warsztatach blacharskich terminy przyjęcia mają na przyszły rok.Jeden nie ma umowy z  PZU.W tym wypadku muszę iść na  układ z PZU że po oszacowaniu przez  rzeczoznawcę ubezpieczyciel wypłaci mi kasę.Pytanie tego rodzaju : I belka przedniego zderzaka taka sama jak w innych.  II Wzmocnienie czołowe identyczne jak w innych. III: Maska przednia identyczna jak w innych.Pytanie to zadaje bowiem muszę się starać o części ąsamemu.Pisze bo chce zasięgnąć waszej opini .
R
Rumcajsas

No to dla uściślenia - zerknij na numer VIN, porównaj pozycje 7, 8 i 10 z stronką - i wtedy nastanie JASNOŚĆ co do wersji, a tym samym wszystkim będzie żyło się lepiej ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”