[6R] Spryskiwacze

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
manomeni
Newbie
Newbie

[6R] Spryskiwacze

Post autor: manomeni »

Witam,
posiadam VW Polo 6R, rocznik 2013.

Mam następujący problem. Zanim przyszła zima, wlałem zimowy płyn do spryskiwaczy. Przyszły silne mrozy, bo na granicach -15stopni. Ostatnio miałem długą trasę i potrzebowałem spryskiwacze. Nie mogłem ich użyć, nie słychać nawet pracy pompki.
Przedwczoraj sprawdziłem bezpieczniki, wszystko w porządku.
Zostawiłem samochód w garażu na ponad 24h, a tam temperatura ok 5 stopni. Po minionym czasie sprawdzam, ale bez żadnych zmian.

Pytanie: Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić/pokazać/przedstawić, jak dojdę do przekaźników, zasilania pompki spryskiwaczy? Słyszałem, aby dojść do pompki to muszę zdjąć prawe nadkole. Czy to prawda?
Chciałem sprawdzić samemu, bo może gdzieś dostała się wilgoć i dlatego spryskiwacze nie działają.

Za pomoc z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony 07 sty 2016, 23:15 przez manomeni, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

zazwyczaj przekaźniki to są ok, musisz dostać się do pompki i ją sprawdzić czy działa wtedy będziemy szukać dalej, pompka pewnie jest pod nadkolem wielkiej filozofii nie będzie z odkręceniem chyba z 6-8 śrubek i wyciągasz
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
m
manomeni
Newbie
Newbie

Post autor: manomeni »

Pod nadkołem tzn?
Awatar użytkownika
embe.Fazi
Newbie
Newbie

Post autor: embe.Fazi »

Pozwolę sobie odświeżyć temat. Kolego, udało się coś zaradzić? Mam identyczny problem u siebie.
R
R0w3rs
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: R0w3rs »

Miałem tak pierwszej zimy jak kupiłem  Polo. Zawiozlem auto do ASO i zrobili. Jak zapytałem w czym leżał problem to powiedzieli, że wymieniono bezpiecznik. Zaskoczyło mnie to, bo akurat bezpiecznik sprawdzałem i był ok. Nawet go wymieniłem na nowy, ale dalej nie działało. Więc nie wiem czy jest jakiś dodatkowy bezpiecznik przy pompce czy gdzieś.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”