Witam wszystkich mam pytanie mam poloweczke 6n z 97r z silnikiem 1.4 8v a chcial bym wsadzic silnik z polo 6n 1.6 8v i moje pytanie odnosnie osprzetu czy poduszki.mocowania skrzynia linki itd beda bez problemu pasowaly. Mam okazyjniesilnik 1.6 i chcial bym go wyremontowac i po prostu wstawic do swojej polowki prosze o cenne porady. Aha i czy listwa wtryskowa z 1.4 podejdzie? Prosze tez o porade jak jest z rozrzadem czy jest taki sam bo nie ktore elementy poprzerzucal bym z 1.4
Zmień cały słupek, a nie tylko blok. Głowica ma mniejsze kanały. Sterownik musisz wymienić, bo wtryski będą dostawy zła dawkę. Skrzynie od 1.4 i od 1.6 dużo się nie różnią. Spójrz tylko na mechanizm wybieraka. Większość rzeczy pasuje z 1.4 do 1.6.
Skrzyni nie będę wymieniał bo i nie mam aby pasowała z mego (nie chodzi mi o przełożenia krótsze czy dłóższe) ... mam cały silnik 1.6 tylko z listwą wtryskową resztę osprzętu będę musiał z 1.4 przerzucić.. a powiedz mi jak kwestia rozrządu pompa wody pasek itp ? bo mam praktycznie nowy w swoim 1.4.... Zamierzam i tak tego 1.6 troche wyremontować a mianowicie uszczelniacze i pierscienie wymienic oraz uszczelniacze zaworowe zeby potem nie jadł mi oleju silnik .. uszczelka pod glowicą co tam będzie trzeba..a i najważniejsza kwestia po wymianie sterownika będę pewnie musiał jakoś immobilajzer wyłączyć bo pewnie sterownik 1.6 bedzie mial tez swoj jakis poprzedni immo zakodowany hmmm
Co do rozrządu, tutaj Ci nie pomogę. Ale powiem jedno. Po każdym rozpieciu ukladu rozrządu należy przynajmniej wymienić pasek. Więc jak już robisz kapitalny remont, to zainwestuj w nowy rozrząd, bo szkoda byłoby gdyby świeżo wyremontowany silnik, do niczego się nie nadawał, bo chciałeś oszczędzić kilka złotych na wymianie rozrządu. Dalej... Jeśli osprzęt Masz od silnika 1.4 to on do tego silnika pasuje, do innego będziesz pasował, Ale to bez sensu. Inny dolot, to inna mieszanka. Itd. Wkładasz silnik 1.6 to włóż też osprzęt od 1.6. Z immem dokładnie nie jestem pewien, Ale potrzebujesz sterownika, immo, i kluczyka. Ale głowy nie dam sobie obciąć
No wlasnie co do dolotu jest taki sam zarowno 1.4 i 1.6 podobno to blizniacze silniki rozniace sie korwobodami i blokiem silnika. Ktos wymienil tylko blok sam czytalem i tez dobrze bylo.. nie wiem sam juz co z tym watkiem zrobic o to chodzi ze nie mam osprzetu do silnika a teraz sztukowac na zlomie czy gdzies inndziej wiecej wyniesie niz cala zamiana warta.
Dolot ma mniejszą średnicę kanałów. Jest kilka milimetrów różnicy pomiędzy 1.4 a 1.6. To samo jest z kolektorem wydechowym. Co do różnic budowy samego słupka. Średnicę tłoka mają taką samą, cała różnica polega na różnicy właśnie jego skoku. Chcesz to napisz na priv, postaram ci wszystko wytłumaczyć.
Witajcie, miałem podona historie tylko w druga strone z 1.6 na 1.4. Oprócz całego silnika należy wymienić kolektor dolotowy, wtryskiwacze, sterownik silnika wraz z puszka od immo, możliwe ze jeszcze będzie wymagana wymiana kolektora wydechowego bo trochę inaczej wygląda. Pozostałe cześci sa takie same do obu silników. Jeszcze jest róznica w skrzyni, troche inne są przełożenia, ale to jest najmniejszy problem. Pozdrawiam.
Postanowiłem nie wymieniać a zrobić remont swego silnika bierze litr oleju co prawda nie widac jak kopci ale na postoju jak przygazuje i jak schodzi z obrotow to niebieski dym a przy nacisnieciu gazu czarny .. auto 150tys przebiegu trochę żal ze taki przebieg i już zajezdzony .Odpala ladnie oraz ma kopa.. nie przegrzany na pewno.. był
Okazało się ze na 1 tłoku od rozrzadu cisnienie 7-8 atmosfer a reszta po 11 wiec 1 cylinder padl do tego swieca w oleju gwint i nasad na swiecy .. w sobote remont..