Polo 6N BY CORMAX

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

Post autor: cormax666 »

cały dolot i układ zasilania paliwa będzie wyglądał tak, stary kolektor dolotowy potnę dospawam króćce obtoczone żeby móc zamontować bardziej przepustnice niż gaźniki a wtryski zostaną tak jak ori były montowane, chodzi mi o to żeby pojedynczą przepustnice zastąpić 4 o podobnych gardzielach. jeśli chodzi o zawieszenie to bez zmian, -40mm, będę chciał felgi sprzedać mimy i kupić ronalda 16 od ibizy evo, na gwint nigdy się nie skusze
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

Jakiego mniej więcej spodziewasz się przyrostu mocy po tych zabiegach?
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Mimo wszystko stab z GTI by tu przypasował, podobnie jak i pełne tuleje w wahaczach. Dobrze że nie idzie w dół, szkoda by było zamienić mechaniczny projekt w pomnik. Masz jakieś zdjęcia tej płyty pod silnik opisanej w pierwszym poście?
Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

Obecnie nie mam pojęcia ile ten motorek ma kuca przy tej skrzyni, modyfikacje są w miarę drastyczne i sumiennie wykonane :buba: nie byłem na hamowni i nie ścigałem się nim bo to nie legalne :cool: ale myślę ze 120 hp ma ! jak tak nie będzie to tylko 4 przepustnice wkindziole i już go nie ruszam, jak nie to wyrywam motor i drastycznie podnoszę moc montując blok od 1.6 i wtedy zobaczymy jakie cuda będą się działy :crazy:
Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

płyta jest zdemontowana, nie mam fotek, chyba jej montować nie będę, to jest płyta ryflowana alu 5mm grubości montowana pod dorobione wąsy przykręcane do przednich śrub tulei wahaczy, a reszta do przedniego pasa. mogę kogoś uszczęśliwić nią za drobną opłatą :)
Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

Witam, trochę nie opisywałem prac nad moim czarnuchem, obecnie robi się głowica i nowe pierścienie na tłokach i docieranie wszystkich zaworów
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”