[6n] Problem z kontrolką rezerwy

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
Doc
Raczkujący
Raczkujący

[6n] Problem z kontrolką rezerwy

Post autor: Doc »

Witam,
Wczoraj doświadczyłem pewnego problemu, podczas podróży wskaźnik paliwa był na początku czerwonego pola Obrazeki nie świeciła się jeszcze rezerwa, po pewnej chwili auto zgasło i nie mogłem go już odpalić okazało się że w baku ku zdziwieniu jest sucho :-(. Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego wcześniej zawsze na środku czerwonego pola paliła się rezerwa a wczoraj ku zdziwieniu nie. Dziś zabrałem się za wyciągniecie pompki paliwa i sprawdzeniu czy pływak się nie zawiesił ale wszystko z nim ok. Natomiast gdy odpiąłem wtyczkę od pompki paliwa i włączyłem zapłon wskazówka posunęła się lekko w górę z pozycji zero ale kontrolka rezerwy się nie świeciła. Dolałem do samochodu paliwa dokładnie 5 litrów i wskazówka podniosła się delikatnie wyżej niż wczoraj ale dalej jest na czerwonej pozycji a rezerwa dalej nie świeci. (Dodam jeszcze ze gdy wyciągnąłem pompkę to poodciskałem styki). Nie wiem o co chodzi do wczoraj było ok nie mam pomysłu co zrobić aby dalej wróciło do stanu z przed wczoraj macie może jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
Dyluś
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Dyluś »

Spaliła się dioda/żarówka kontrolki?
pozdro Rafał
Były:
Jetta Mk1'79r,Polo 86c2f'94r,Golf Mk2'89r, Golf Mk3 Cabrio'95r
Jest:
Golf mk3'97r, Sharan'02, i 125ccm :)
Awatar użytkownika
Doc
Raczkujący
Raczkujący

Po przekręceniu zapłonu zapalają się wszystkie kontrolki wraz z kontrolką rezerwy po czym gasną. Dlatego też żarówka jest ok
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

mam podobny przypadek wydaje mi się że to jakiś czujnik w pompie paliwa albo coś
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
Doc
Raczkujący
Raczkujący

hm czyli co nic nie da się z tym zrobić? :|
Awatar użytkownika
Doc
Raczkujący
Raczkujący