witaj, niestety matowe lakiery nie mają przeznaczonych kosmetyków, na pewno śmiało możesz użyc piany aktywnej na taki lakier. Piana pozwoli na lepsze odspolenie brudu poprzez zmiękczenie go
Jestem zielony w tych tematach i tutaj pytanie. Preparat Morning Dew stosuje się po umyciu pojazdu aplikując go na powierzchnie i rozprowadzając zwykłą mikrofibrą? Bez żadnych wstępnych glinkowań i tego typu spraw? Mam czarny lakier i po myciu zostają smugi, chciałbym to zniwelować .
Polecam po umyciu wytrzeć samochód ręcznikiem z mikrofibry. Można kupić takie specjalne do osuszania samochodu. Sa bardzo duże i spokojnie można nim wytrzeć cały samochód.
Co do morning dew to tak. Stosujesz go po umyciu bez żadnego przygotowania lakieru. Morning dew ma to do siebie że będziesz potrzebował dwóch mikrofibr aby go dobrze nałożyć na lakier.
Morning dew zawiera dużą ilość wosku , dzięki czemu daje wysoki poziom zabezpieczenia, ale rownież wymaga więcej uwagi przy aplikacji. Najlepiej uzyc drugiej mikrofibry do finalnego wypolerowania elementu
Ja mam pytanie dotyczące mycia felg.
Mam BBS RA z polerowanym rantem czy mogę używać nowego iron off v4 czy lepiej monster wheel cleaner plus ?
Który będzie lepszy oraz czy żaden z nich nie będzie miał negatywnego wpływu na polerowany rant ?
Czy wystarczy jak co tydzień będę je mył szamponem ?
[quote=""ChaosVego""]Ja mam pytanie dotyczące mycia felg.
Mam BBS RA z polerowanym rantem czy mogę używać nowego iron off v4 czy lepiej monster wheel cleaner plus ?
Który będzie lepszy oraz czy żaden z nich nie będzie miał negatywnego wpływu na polerowany rant ?
Czy wystarczy jak co tydzień będę je mył szamponem ?[/quote]
Na moją wiedzę IRON OFF-a możesz używać jak masz mocno zaszczurzone felgi (zwłaszcza od wewnątrz). Do mycia (np. raz na miesiąc) możesz używać Monster Wheel Cleaner Plus. Jego działanie jest mniej skuteczne (co nie znaczy, że słabe) od IRON-OFF, ale pozostały brud skutecznie czyści. Do codziennego mycia wystarczy szampon, lub EF WHEEL Cleaner (ja stosuję rozcieńczenie 1:4). Oprócz tego warto zaopatrzyć się w coś do usuwania smoły. Nie testowałem produktu dedykowanego od ShinyGarage (Green Tar&Glue), ale u mnie doskonale sprawdza się Prickbort.
Czy wasze kosmetyki mają jakiś maksymalny termin ważności od otwarcia? Rok temu w sierpniu kupiłem np vanillia touch i wczoraj jak ja zacząłem używać niby wszystko okej ale zostawaly mi białe ślady na plastikach. I strasznie się mazalo.
Wymieszałeś dobrze? Po tak długim czasie, przed użyciem najlepiej kilka razy porządnie wstrząsnąć butelką, aby preparat nabrał jednolitej konsystencji. Mam od ponad roku, też swoje przestały i po wymieszaniu wszystko jest ok.
Kolejna kwestia, to w jakich warunkach je trzymałeś przez ten okres?
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
---------------------------------------------------------------- Ślesin 2012, 2013, 2014 II miejsce Turniej Tenisa Stołowego-2013