Mam dokładnie ten sam problem i też silniczek 6Y2959802 - to nie błąd, po prostu tego silniczka nie da się dostać na rynku wtórnym, a podobny o innym numerze nie działa. Żeby było ciekawiej to ważne też są numery elektroniki przy tym silniczku zależne od tego czy w samochodzie był centralny i coś tam jeszcze - TAK centralny zamek jest połączony z elektroniką silniczka od szyb i podaje mu masę. Więc u mnie to dodatkowo elektronika o numerach 401350A7 440775EW. Jest tyle rodzajów, że chyba zostaje tylko ASO. U mnie po wyciągnięciu bezpiecznika i ponownym włożeniu co jakiś czas szyby zaczynają działać. Jest z tym powiązany również problem z centralnym zamkiem, i o ile z pilota działa bez problemu to z klucza zamek centralny nie działa - potwierdza to również ten temat:
viewtopic.php?f=192&t=65452
Czy silniczek z elektroniką, który kupiłeś i wymieniałeś był od Polo z takim samym wyposażeniem - centralny zamek, może el. lusterka itp.? Może jeśli to wyposażenie będzie takie samo to podejdzie silnik z innymi numerami. Chyba trzeba to sprawdzić albo jechać po części do ASO :/
Może ktoś ma jakieś zniżki w ASO?