Śnieżynka 6N by Ela

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Dziubasek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Dziubasek »

Te koła są po prostu cudowne :yahoo:
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Dziubasek - dzięki. To pomysł żony ;) Ale trafiony.

Od dłuższego czasu żona moja uskarżała się na skokowo pracujący pedał sprzęgła. Podejrzenie padło na linkę sprzęgła. Wyczytałem, że linka z samoregulatorem (a taka jest zainstalowana) lubi się zatrzeć i trzeba ją rozruszać. Zastosowałem się do porady w "Sam naprawiam..." i pomogło. Teraz linka pracuje miękko i płynnie. Sprawdziłem również czy w układzie chłodzenia pojawia się CO2. Na szczęście zestaw do sprawdzania niczego nie wykazał.

Z dobrych rzeczy - dziś udało się przetestować działanie kontrolki rezerwy. Przepraszam za jakość - zdjęcie robione telefonem.

Obrazek
k
kyosti
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kyosti »

Skad masz taka wlepke?
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Dziś zawitały do mnie chromowane żarówki W5W i P21Y do kierunkowskazów. Można rzec, że na przód już mam wszystko. Pozostało poczekać na odpowiednie lampy na tył. Nie chcę nic zdradzać. Jak przyjdą to będzie fotka odpowiednia.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Przez ostatnie pół roku nazbierało się kilka kompletów lamp na tył. Oprócz seryjnych, które zostają na zimę dzisiaj odebrałem paczkę z HELLA LED White (przygotowane do montażu w 6N):

Obrazek

A poniższe dwa komplety szukają nowego właściciela:

Hella dymione z polo 6N GTI:

Obrazek

oraz TYC White:

Obrazek
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Kolejny miesiąc i kolejne zakupy (chyba jestem zakupoholikiem ;) ):

Rurki do linek hamulca ręcznego:

Obrazek

Oraz książka Haynes (do Polo 6N oczywiście) za 1/3 wartości rynkowej:

Obrazek
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Mała sesyjka po umyciu i założeniu letniego setupu oświetleniowego.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ta szpetna rdza strasznie mnie wpienia. Na białym bardzo to widać. Ale mam gorącą nadzieję, że w tym roku się z nią uporam. Do zestawu brakuje jeszcze felg. Muszę je umyć po poprzednim sezonie i wymienić opony, które notabene już czekają w garażu.
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Sanchez77 »

No niestety, biały kolor + rdza to chyba najgorsze możliwe połączenie :D
Polówka całkiem fajnie, poza tym tylnym, 2-częściowym zderzakiem. Nie myślałeś żeby wymienić go na szeroki ? Byłoby o niebo lepiej...
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Post autor: ChaosVego »

Sesyjka po umyciu musi byc :D
U mnie niestety jeszcze nie ma takiej pogody żeby się w detailingi bawić. A jak jest trochę cieplej za dnia to i tak w nocy do -4 :C
Mi za to trochę nie pasują tu te lampy tylne. Szukałem dla porównania zdjęć tutaj na dymionych ale coś nie widziałem.
Nie lepiej było na tych hellach z GTI ?
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

[quote="Sanchez77"]Polówka całkiem fajnie, poza tym tylnym, 2-częściowym zderzakiem. Nie myślałeś żeby wymienić go na szeroki ? Byłoby o niebo lepiej...[/quote]

Też nad tym myślałem. Ale na wąskich zderzakach już jest mało polówek i zostanie tak jak jest.

[quote="ChaosVego"]Mi za to trochę nie pasują tu te lampy tylne. Szukałem dla porównania zdjęć tutaj na dymionych ale coś nie widziałem.
Nie lepiej było na tych hellach z GTI ?[/quote]

Możliwe, ale z ciemnymi lampami było by za ciemno z tyłu. A tak tylna szyba ładnie kontrastuje. Poza tym chrom w sekcji LED w tych lampach ładnie się komponuje z przodem. Nie ma go za dużo (odpada a'la Lexus).

Myślę, że jak zniknie rdza i wróci połysk lakieru to będzie to lepiej wyglądało.
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Post autor: Paffciak »

adek1983 pisze:
Też nad tym myślałem. Ale na wąskich zderzakach już jest mało polówek i zostanie tak jak jest.
Dokładnie :) W swojej zostawiam wąskie tak jak są .Z wąskich też się da zrobić ładną polo . I są tańsze niż szerokie :D Tutaj akurat wkurza tylko ta rdza ale patrząc po 6n jak i Genesisa to ogarniesz to powolutku . :)
Awatar użytkownika
Szakal
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Szakal »

Jest fajnie i na waskich zostaw,ja mam ta metalowa czesc w białym kolorze i bez rdzy :) bo zmienialem na szerokie,a i wywal te dwie czerwone nalepki ze zderzaka strasznie speca bryłe auta :)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

[quote="Szakal"]a i wywal te dwie czerwone nalepki ze zderzaka strasznie speca bryłe auta :)[/quote]

Niestety muszą być. To są odblaski. A przecież jest obowiązek posiadania odblasków z tyłu. Nie miałem pomysłu jaki kształt wyciąć więc zostawiłem prostokąty. Oryginalnie do tych lamp były dołączane małe odblaski.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2016, 14:43 przez adek1983, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

Widzę Falubaz :) coś udało się w kwestii MFA ruszyć?
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

No tak, Falubaz u nas w rodzinie jest odkąd pamiętam. Ale bez fanatyzmu :D. Co do MFA, to jest jeszcze za zimno na rezanie, ale w planach mam założenie wiązki i podłączenie dodatkowych kontrolek do licznika. Potem manetka i podpinanie czujników.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”