Polo Style by ChaosVego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Post autor: ChaosVego »

Tu chyba już od kupna nie było nakładki żadnej.
Jedyne co było, czego się pozbyłem to naklejka KTM na tylnej szybie :C

Nie wiem czemu miała ona służyc :D
Jak znajdę gdzieś kiedyś jakieś starsze zdjęcie to wstawię bo ja jak odkupiłem od rodziców to od razu się jej pozbyłem :D
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Są dobre środki do barwienia materiału, może spróbuj ją przefarbować ??
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Nie wiem czy to się opłaca.
W sumie to i tak docelowo będzie ona wyrzucona. Teraz raziły mnie w oczy te głośniki w poprzedniej :-D przez szybę nie widać ze jest niebieska :-D
Awatar użytkownika
Dziubasek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Dziubasek »

[quote="ChaosVego"]Oj ja też. Niestety oponki dopiero będą w następnym miesiącu a do tego jeszcze trochę czasu zostało żeby letnie koła założyć :-D

Dziś przyszła półka do tyłu. Chyba 5ta już.
Ta w końcu pasuje i jest od coupe. Niestety miala byc czarna, wypalona od słońca z lekkim odcieniem koloru niebieskiego.

Niestety to jest niebieska półka...
tak wygląda:
Obrazek
[/quote]

A jak by ją tak pomalować jakimś sprayem do materiału ?
Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

Ta z wersji style jest z zupełnie innego materiału, ma gładki materiał i miękki a nie taki sztywny jak w innych wersjach.
l
lechu161
Newbie
Newbie

Post autor: lechu161 »

Piękne polo :) Czyste bez zbędnych dodatków czyli idealnie. Okolice Działdowa czyli skąd dokładnie?
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Jak już pisałem wcześniej wolę nie bawić się w malowanie materiału. Bo ta półka powinna wylecieć do wakacji a będzie skrzynia szczelinowa pod 2x RE Audio 12". Tak, że jak się spojrzy przez szybę tylną to będzie widać szczelinę i dwa głośniczki w ładnie obitej skórą skrzyni. Takie są plany ale ale przed tym muszę jeszcze trochę rzeczy zrobić ważniejszych.
M.in postawić blaszaka dla polo bo aż szkoda jak tak stoi na dworze :C
Niestety zawsze coś wypadnie i brakuje :D

[quote="lechu161"]Piękne polo :) Czyste bez zbędnych dodatków czyli idealnie. Okolice Działdowa czyli skąd dokładnie?[/quote]
Jestem z Płośnicy. Nie wiem czy kojarzysz :D Ale do Działdowa mam 14km .

Korzystając z okazji. Wczoraj przyszła paczka do polo.
Obrazek
Kontynuuje wygłuszanie matą butylową bo już bagażnik prawie mam zrobiony. Tylko klapę muszę załatwić a tym powinno być pod tylną kanapę i tylne boczki. Do tego pianka 7mm na maty butylowe :)
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Mało się dzieję.
Polo jeździ brudzi się a ja je myje i tak w kółko :D
Pogoda zaczyna dopisywać. Większość już zakłada letnie opony a ja jeszcze nie mam :C
Na początku kwietnia już powinny być bbsy założone, nie mogę się doczekać :D

A teraz mały aktual.
Wpadło nowe/używane radyjko:
Obrazek

Oraz potężny piec do bagażnika:
Obrazek

Na razie tylko sprawdzałem czy działa, dlatego tak tylko leży. Muszę kupić jeszcze pare rzeczy, zrobić skrzynkę oraz zmienić kable na 53mm dopiero będę mógł go zamontować :)
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Więc tak. Po dwóch miesiącach od zakupy felg w końcu zostały one założone na nowych oponkach Nankang NS2 165/50.
Bardzo mi się spodobały :D

Korzystając dziś z pięknej pogody spędziłem kilka godzin na przygotowaniu samochodu do małej sesyjki :D
Położyłem Fruit Snow Foam od SG, potem umyłem całe auto Strawberry. Położyłem Jet Black niestety jeszcze starą wersję na plastiki. Na lakier beads carnauba wax, oponki zrobione back2black. Także spędziłem dzień z Polo i Shiny Garage :D
Tylko końcówkę tłumika i ranty w kołach przejechałem autosolem :D

A taki wyszedł efekt końcowy :D
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

Bbsy z ta oponą to strzał w dziesiątkę! Bardzo mi sie podoba :)
Awatar użytkownika
Wojciechus

Post autor: Wojciechus »

Nie mam pytań, po prostu miodnie :)
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Sztos ! Wiedziałem że będzie super ;)
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

CZEŚĆ :D

Trochę się zmieniło ostatnio więc trzeba napisać co nieco :D
Niestety zdjęcie tylko jedno na koniec ale ono pokaże raczej cała zmianę :D

Więc po pierwsze akumulator który miałem 44ah bosch s4 został sprzedany, w jego miejsce na krótkie zastępstwo wpadł bosch s5 63ah oczywiście nówka sztuka niestety długo u mnie nie zostanie (maksymalnie 3-4 miesiące) potem zmiana na agm Hollywood.

Zostały położone kable 53mm ofc od hollywood + na rozdzielaczu 21mm do wzmaka pod przednie wooferki. Sygnałówki hifonicsa 3ekran.

Przedni zestaw, który aktualnie posiadam Powerbass s-6c spisywał się świetnie ale w końcu będzie wymieniony. Na jego miejsce wpadnie polecany zestaw Audio System X-ion165.

Nie mam zdjęc z wygłuszenia ale aktualnie wygłuszony jest cały bagażnik + pod tylna kanapa + drzwi :D Nanobutyl od GMS + pianka GMS.
A jeszcze bym zapomniał RE Audio rex12s4, który rownież był świetny puścił niestety dym. Pożyczyłem bratu samochód i przesadził :C
Teraz wpadł Excursion 12s4 :D

Bagażnik aktualnie wygląda tak:

Obrazek
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Witam.
Dawno nic tu nie pisałem a warto trochę napisać, bo w Polo ciągle coś się zmienia. Może nie dla każdego będzie to zmiana na lepsze ale i tak warto udostępnić :D

Więc tak pierwsze co to obkupiłem się kosmetykami na parę latek raczej.
Obrazek
Tak wygląda aktualnie moja kolekcja :D
Oczywiście pierwszego dnia trochę po testowałem. Na samochodzie Ultimate Comboud + Collinite. Zdjęcie niestety ze snapchat'a stąd słaba jakość ale efekt powalający.
Obrazek

No i teraz największe zmiany czyli audio.
Tu niestety tylko jedno zdjęcie. Excursion SHX 12S4, który był subwooferem tymczasowym poleciał do kartonika i jutro będzie wysłany do Robur Spec Service nawzmocnienie cewki + nawinięcie parę zwojów więcej aby otrzymać większy wychył.
W jego miejsce wpadł na razie 1x Excursion SXX 12D2. Taki mały potworek:
Obrazek

Drzwi szczelnie wygłuszone matami butylowymi GMS + pianka 7mm GMS, teraz robię obudowę pod 2x midbass 165mm w drzwiach. Dystanse już założone, czekam tylko na kuriera z wooferami z zestawu Audio System X-ion 165 aby przód był cały X-Ion . To w najbliższym czasie. Zastanawiam się tylko jak to ładnie zabudować ale jak już zrobię na pewno wstawię zdjęcia :D

A w planach wyrzucenie tylnej kanapy i włożenie 2x Excursion SXX 12D2 ale to nie wiem dokładnie kiedy.
Na razie wysyłam wzmaka do naprawy. Ten Eyebrid to mój najgorszy zakup, przez co już nie tak łatwo kupić mi coś używanego.
Chodzi o to, że gdy go kupiłem niby grał ale dość słabo, sprzedający zapewniał, że działa tylko mam za cienkie kable, za mało prądu itp itd. Wszystko zrobione na cacy a wzmak i tak ma problemy. Z tego co wiem zimne luty, przez to gubi moc. :C

Szkoda, że nie mam zdjęcia bo zmieniło się też trochę z zewnątrz. Mianowicie zakupiłem dystanse do tyłu 15mm bo te BBS'y były trochę za bardzo schowane + szyby zostały lekko przyciemnione. To drugie akurat za bardzo mi się nie podoba ale zrobione tylko dlatego, że w środku jednak zbiera się trochę sprzętu i nie chciałbym aby komuś sie on spodobał :D
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

Coś się dzieje z autem?
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”