[6n2]Kontorlka AIRBAG zapala sie mimo wykasowania bledu.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kitt87
Raczkujący
Raczkujący

[6n2]Kontorlka AIRBAG zapala sie mimo wykasowania bledu.

Post autor: kitt87 »

Witam wszystkich. Mam problem z moja polowka wymienialem juz 2 razy tasme poduszki.
Polo to 6n2 z 2000r. Silnik 1.4 MPI 60KM 8V
Kazdy diagnosta ma inna teze.
Znowu pojawila sie kontrolka AIRBAG pojechalem na diagnostyke gosciu skasowal mnie na 50zl odpalam samochod na drugi dzien i znowu to samo, kolejny raz AIRBAG swieci.

Mam pytanie czy jest mozliwosc kupienia jakiegos w miare dobrego VAGA do wyczytania co to za blad i wykasowanie go na jakis czas. Chce sprobowac zajac sie tym sam czy ktos ma jakies doswiadczenie z VAGIEM.
Ktore polecacie i sa w miare dobre.
Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam
K.I.T.T.
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

dowiedz się dokładnie co to za błąd, sprawdź np. vagiem i napisz jaki błąd wyskakuje, może być to taśma może być to czujnik lub może być to jakiś kabel, coś powoduje błąd więc trzeba to zdiagnozować, a nie kasować na tzw. pałe, usuniesz poduszki to w wypadku ci się nie otworzą czego nie życzę, albo zdiagnozuj błąd, a jak masz gdzieś poduszki to wyjmij żarówkę jak cie kole w oczy. Polecał bym zdiagnozowanie błędu na początek dla twojego bezpieczeństwa
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Poszukaj na forum, może jest ktoś z twojej okolicy. Warto pojawić się na jakimś spocie. Można się umówić i spotkać. Ktoś na pewno pomoże.
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

Już pisałem na tym forum że u mnie świeciła się poducha i mechanior nie mógł skasować tego błędu swoim sprzętem. Byłem później u znajomego który ma kabel OBD2 i program na kompie DeltaScan i nim bez problemów odczytał błąd i go skasował. Do dziś od tamtej pory (prawie dwa miesiące) nie ma problemu z poduchą.

Sam już się zaopatrzyłem w takowy kabel i program i mam w razie czego. Ostatnio zakupiłem OBD2 na Bluetooth i czekam aż przyjdzie. Wówczas zamiast kabla użyję komórki aby w razie czego skasować jakiś błąd.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Podstawą pytania o poradę w takich kwestiach jest podanie kodu błędu.

Kasowanie błędu nie jest naprawą, a wiele osób w tym chyba ty, tak to postrzega.
Jeżeli pojawia się błąd to zazwyczaj coś jest uszkodzone, np. taśma poduszki kierowcy (bardzo częsty przypadek).
Awatar użytkownika
kitt87
Raczkujący
Raczkujący

dzieki za odpowiedzi tasma poduszki byla juz wymieniana dwa razy byc moze niepotrzebnie...

Diagnosta diagnoscie nie rowny kazdy twierdzi co innego dlatego chce zakupic VAG zeby sprawdzic jaki konkretnie blad wyskakuje i co jest do naprawy...
Ostatnio zmieniony 29 sty 2016, 13:09 przez kitt87, łącznie zmieniany 1 raz.
K.I.T.T.
A
Anonymous

więc musisz jeszcze raz sprawdzić błędy, bez tego nie da się pomóc
Awatar użytkownika
kitt87
Raczkujący
Raczkujący

VAG wykryl blad zaplonu - niestety diagnota nie byl mi w stanie nic wiecej powiedziec.

Czyzby do wymiany cala poduszka powietrzna ?
K.I.T.T.
A
Anonymous

kod podaj a nie bezsensowne "błąd zapłonu", te nic niewarte polskie tłumaczenia nic nie mówią
Awatar użytkownika
kitt87
Raczkujący
Raczkujący

Nie jestem w stanie podac kodu bledu poniewaz nic takiego mu nie wyskoczylo tylko jakies ''ladowanie zaplonowe'' zarzekal sie ze ma sprzet za 12 tys. zl i nie byl w stanie mi pomoc. Bledu nie da sie usunac.
K.I.T.T.
Awatar użytkownika
kitt87
Raczkujący
Raczkujący

Niestety nikt nie mogl mi pomoc samochod zostal sprzedany, nie jestem juz posiadaczem Polowki, temat do zamkniecia.
K.I.T.T.
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

[quote=""kitt87""]Niestety nikt nie mogl mi pomoc[/quote] Byłeś poproszony o podanie kodu błędu. [quote=""kitt87""]samochod zostal sprzedany,[/quote] Z świecącą kontrolką ? [quote=""kitt87""]nie jestem juz posiadaczem Polowki[/quote]Kupuj następną .
Awatar użytkownika
kitt87
Raczkujący
Raczkujący

Jak mam podac kod bledu jak diagnosta sam nie wiedzial jak odczytac to co bylo napisane. Bylem u trzech roznych.
U ostatniego juz nie dalo sie wykasowac bledu wyskoczyl mu komunikat '' zapalnik poduszki powietrznej '' bez jakiegokolwiek kodu bledu. Niestety diagnosta diagnoscie nie rowny a ja nie potrafie trafic na kogos w miare dobrego kazdy tylko patrzy zeby skasowac za podlaczenie do komputera 50zl.

Tak zostal sprzedany ze swiecaca kontrolka z dnia na dzien.
Dziewczynie sie spodobal i opchnalem.

Nastepnej raczej nie kupie bo potrzebny mi wiekszy samochod conajmniej kombi ....
K.I.T.T.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”