Witam wszystkich. Mam problem z moja polowka wymienialem juz 2 razy tasme poduszki.
Polo to 6n2 z 2000r. Silnik 1.4 MPI 60KM 8V
Kazdy diagnosta ma inna teze.
Znowu pojawila sie kontrolka AIRBAG pojechalem na diagnostyke gosciu skasowal mnie na 50zl odpalam samochod na drugi dzien i znowu to samo, kolejny raz AIRBAG swieci.
Mam pytanie czy jest mozliwosc kupienia jakiegos w miare dobrego VAGA do wyczytania co to za blad i wykasowanie go na jakis czas. Chce sprobowac zajac sie tym sam czy ktos ma jakies doswiadczenie z VAGIEM.
Ktore polecacie i sa w miare dobre.
Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam
dowiedz się dokładnie co to za błąd, sprawdź np. vagiem i napisz jaki błąd wyskakuje, może być to taśma może być to czujnik lub może być to jakiś kabel, coś powoduje błąd więc trzeba to zdiagnozować, a nie kasować na tzw. pałe, usuniesz poduszki to w wypadku ci się nie otworzą czego nie życzę, albo zdiagnozuj błąd, a jak masz gdzieś poduszki to wyjmij żarówkę jak cie kole w oczy. Polecał bym zdiagnozowanie błędu na początek dla twojego bezpieczeństwa
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
Już pisałem na tym forum że u mnie świeciła się poducha i mechanior nie mógł skasować tego błędu swoim sprzętem. Byłem później u znajomego który ma kabel OBD2 i program na kompie DeltaScan i nim bez problemów odczytał błąd i go skasował. Do dziś od tamtej pory (prawie dwa miesiące) nie ma problemu z poduchą.
Sam już się zaopatrzyłem w takowy kabel i program i mam w razie czego. Ostatnio zakupiłem OBD2 na Bluetooth i czekam aż przyjdzie. Wówczas zamiast kabla użyję komórki aby w razie czego skasować jakiś błąd.
Podstawą pytania o poradę w takich kwestiach jest podanie kodu błędu.
Kasowanie błędu nie jest naprawą, a wiele osób w tym chyba ty, tak to postrzega.
Jeżeli pojawia się błąd to zazwyczaj coś jest uszkodzone, np. taśma poduszki kierowcy (bardzo częsty przypadek).
Nie jestem w stanie podac kodu bledu poniewaz nic takiego mu nie wyskoczylo tylko jakies ''ladowanie zaplonowe'' zarzekal sie ze ma sprzet za 12 tys. zl i nie byl w stanie mi pomoc. Bledu nie da sie usunac.
[quote=""kitt87""]Niestety nikt nie mogl mi pomoc[/quote] Byłeś poproszony o podanie kodu błędu. [quote=""kitt87""]samochod zostal sprzedany,[/quote] Z świecącą kontrolką ? [quote=""kitt87""]nie jestem juz posiadaczem Polowki[/quote]Kupuj następną .
Jak mam podac kod bledu jak diagnosta sam nie wiedzial jak odczytac to co bylo napisane. Bylem u trzech roznych.
U ostatniego juz nie dalo sie wykasowac bledu wyskoczyl mu komunikat '' zapalnik poduszki powietrznej '' bez jakiegokolwiek kodu bledu. Niestety diagnosta diagnoscie nie rowny a ja nie potrafie trafic na kogos w miare dobrego kazdy tylko patrzy zeby skasowac za podlaczenie do komputera 50zl.
Tak zostal sprzedany ze swiecaca kontrolka z dnia na dzien.
Dziewczynie sie spodobal i opchnalem.
Nastepnej raczej nie kupie bo potrzebny mi wiekszy samochod conajmniej kombi ....