[quote=""Winiacz""]Z tego co mi pisałeś w mailu masz parę wątpliwości, z czego najważniejsza jest łapa silnika.[/quote]
Dzięki za odpowiedź masz u mnie piwko
Im więcej czytam tym więcej nasuwa się wątpliwości.
Zleży mi na tym silniku bo ma go dobry znajomek i za 500 z osprzętem byłby mój, tylko oddałbym swój zatarty AUD. W dodatku seat dawca stoi na podwórku.
Myślałem, że mocowanie łapy to odlew razem z blokiem silnika. Zostaje tylko zajrzeć/zdjąć całą pokrywę rozrządu i zobaczyć. Jak dzwoniłem do kolegi to mówił, że są widoczne miejsca, ale nie ma nagwintowanych otworów. Teoretycznie można je wywiercić i nagwintować, ale można też przewiercić niechcący blok.
Z tego co wyczytałem to w moim AUD przepustnicę otwiera sensor. Więc musiałbym razem z ECU przełożyć pedał gazu z linką?
Ciekawe co z wiązką.
Czy po numerach skrzyni dojdziemy czy pasuje do AEE? Chociaż w sumie skrzynie mogę wziąć razem z silnikiem i oddać swoją.
W sobotę może z polki wyciągnę silnik, ale wcześniej odkręcę miskę i sprawdzę co z panewkami.
Najprościej by było wsadzić taki sam silnik. Ale mimo wszystko, paradoksalnie, że jest to amelinowa padaka to kosztuje dwa razy tyle co starsze na żeliwnym bloku.