[6n] dziwny dzwiek silnika i nadmiar pary z wydechu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

[6n] dziwny dzwiek silnika i nadmiar pary z wydechu

Post autor: paul.walker »

umieszcze film ktory nagralem ,jak hodzi silnik , nie jestem znawcą ale to chodzi jak pralka . Niepokoi mnie ten dym ktory wydobywa sie z ruły ,gdy zostawie na wolnych obrotach w chwili oka pol auta jest w parze ,dymie z ruły . Ktos jakies pomysły ,rady ?

https://www.youtube.com/watch?v=4Vo3wgx ... e=youtu.be
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

czyli uszczelka pod głowicą do wymiany , twoje podejrzenie ?
Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

Post autor: cormax666 »

zobacz czy pod korkiem wlewu oleju do silnika nie masz masła, czy w zbiorniczku nie ubywa płynu chłodzącego, zobacz na bagnecie jak wygląda olej, morze już tam masz więcej mleka i dlatego ci szklanki graja w głowicy
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

cormax666 posprawdzalem wszystko co mowiles , nie ma zadnego masła , ani pod korkiem ani na bagnecie . Plyn chlodniczy tez w normie . Nic nie ubywa .Jestem z jaworzna na śląsku ,moze ktos obeznany w temacie by podjechal jak ma blisko i rzucil okiem na to .Jak oddam auto do mechanika to znowu sie zacznie naciaganie
Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

Post autor: cormax666 »

powiem ci tak, mam tak samo u siebie w AFH, silnik mam po kapitalce ! Woda mi się leje z wydechu że rampampam ! wytargałem ostatni tłumik i z 0,3 dobrego czarnego bimbru wylałem !! Jest jedyna odpowiedz na twoje pytanie, SKU&@YSYNY leją wodę do paliwa !
T
Turas16v
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Turas16v »

Potwierdzam również afh w idealnej kondycji woda leje się litrami taki urok chyba..
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kuba90876 »

A może to po prostu Taki odruch na zimę :D Moje polo jest na pewno silnikowo sprawne, a gdy przyszły chłodniejsze temperatury to zaczęło bardziej dymić, z tym, że to poprostu jest zwykła para wodna. :) Jeśli nie masz masła pod korkiem, odmie, ani podwójnego poziomu oleju czy też nie ubywa ci płynu chłodniczego to po prostu nie przejmuj się tym. Jest chłodno, zbiera się wilgoć i dzieją się takie rzeczy, nic strasznego :)

Edit. Dopiero posłuchałem tego dźwięku. Tempo tego "szurania" wzrasta wraz z obrotami silnika?
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

panowie kupilem ten tester szczelnosci z allegro ,przyjdzie zrobie test ,zobaczymy co wyjdzie
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Jak walnie uszczelka to nie zawsze woda się dostaje do oleju.
Co do pary z wydechu - u mnie lecą potężne ilości, za to jak odłączę tłumik końcowy to nie leci nic. Kondensacja w tłumikach teraz też robi swoje.
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

sprawa sie wyjasnila , kupilem test zrobilem ,tragedia tyle babelkow i zmiana koloru ze szok . Auto idzie na wymiane uszczelki ,350 zeta razem z planowaniem to nie duzo za swiety spokoj :) pytanie co moge sobie jeszcze przy okazji wymienic aby cieszyc sie zwawym silnikiem przy okazji , bo jutro idzie do mechanika
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

[quote=""paul.walker""]sprawa sie wyjasnila , kupilem test zrobilem ,tragedia tyle babelkow i zmiana koloru ze szok . Auto idzie na wymiane uszczelki ,350 zeta razem z planowaniem to nie duzo za swiety spokoj :) pytanie co moge sobie jeszcze przy okazji wymienic aby cieszyc sie zwawym silnikiem przy okazji , bo jutro idzie do mechanika[/quote]

od razu zrób rozrząd :D
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

wiadomo rozrząd juz kupiony , a czy nową poduszke pod silnik tez moge mu dac do zamontowania ? zrobi to przy okazji czy to juz problem bedzie
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Możesz mu dać :) Jeśli by strzeliła uszczelka na kanale wodnym to by ubywało płynu, a jeśli mówisz że nie ubywa to tylko właśnie woda w paliwie.
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

ale jest maz pod korkiem oleju , napewno uszczelka tylko niemoge sie doprosic o termin , czekam i zbieram czesci :) co by tu jeszcze wymienic mysle
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”