[6N2] mocowanie panelu sterowania szybami strona kierowcy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
rysiektr
Newbie
Newbie

[6N2] mocowanie panelu sterowania szybami strona kierowcy

Post autor: rysiektr »

Witam
Pacjent to Polo 6N2 z 2000r 1.4 AUD 5D, wersja z elektryką szyb i lusterek. JEst to samochód mojej Mamy, generalnie panel sterowania szybami po stronie kierowcy jest bardzo luźno osadzony w tapicerce.
Widać, że ktoś się do niego dobierał, bo przyciski szyb sa nieoryginalne i prawdopodobnie czegoś nie zamontował.
W tym samochodzie były 2 rodzaje paneli szyb (pomijam wersje kolorystyczne), wersja starsza taka jak u mnie 6X1959549A:

Obrazek

i wersja nowsza 6N0959549A:

Obrazek

Wg Etki przełącznik ten jest mocowany za pomocą spinek o nr: 8D0867059 tak jak poniżej:

Obrazek

Owszem nowsza wersja jest tak mocowana, jest 1 spinka jak na foto niżej:

Obrazek

Zaś w starszej wersji takowa nie występuje, nawet za bardzo nie ma gdzie jej wsadzić - mam takie spinki i próbowałem je gdzieś upchnąć - nie ma szans.

Obrazek

Wie ktoś może jak to zamocować do tapicerki, żeby siedziało sztywno? Podejrzewam, że jest może jakaś plastikowa bądź metalowa ramka w którą się wpina przełącznik, ale nie wiem na 100% bo nie ma tego w ETCE albo ja nie potrafię znaleźć...
Jeśli ktoś mógłby mi pomóc, ewentualnie wymontować na chwilę swój włącznik aby sprawdzić jak to jest zamontowane to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

hmm.. etka podaje że 6X1959549A ma zastosowanie w lupo i arosie, natomiast 6N1959549A w 6N2. po sprawdzeniu przykładowego VIN-u lupo, blaszka o numerze 8D0867059 w nim nie występuję. jej rolę pełni klips obudowy:
Obrazek
masz go u siebie?
r
rysiektr
Newbie
Newbie

Post autor: rysiektr »

Cześć
Dzięki za odpowiedź. Owszem ten klips tutaj nie występuje, mam zatrzask, ale mimo to (może wyrobiony ten zatrzask jest) panel przełączników ma luz...
Chyba skończy się tak, że kupię nowszy panel, i przełożę do niego swoje przełączniki. Przynajmniej się trzyma.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”