Pacjent to Polo 6N2 z 2000r 1.4 AUD 5D, wersja z elektryką szyb i lusterek. JEst to samochód mojej Mamy, generalnie panel sterowania szybami po stronie kierowcy jest bardzo luźno osadzony w tapicerce.
Widać, że ktoś się do niego dobierał, bo przyciski szyb sa nieoryginalne i prawdopodobnie czegoś nie zamontował.
W tym samochodzie były 2 rodzaje paneli szyb (pomijam wersje kolorystyczne), wersja starsza taka jak u mnie 6X1959549A:

i wersja nowsza 6N0959549A:

Wg Etki przełącznik ten jest mocowany za pomocą spinek o nr: 8D0867059 tak jak poniżej:

Owszem nowsza wersja jest tak mocowana, jest 1 spinka jak na foto niżej:

Zaś w starszej wersji takowa nie występuje, nawet za bardzo nie ma gdzie jej wsadzić - mam takie spinki i próbowałem je gdzieś upchnąć - nie ma szans.

Wie ktoś może jak to zamocować do tapicerki, żeby siedziało sztywno? Podejrzewam, że jest może jakaś plastikowa bądź metalowa ramka w którą się wpina przełącznik, ale nie wiem na 100% bo nie ma tego w ETCE albo ja nie potrafię znaleźć...
Jeśli ktoś mógłby mi pomóc, ewentualnie wymontować na chwilę swój włącznik aby sprawdzić jak to jest zamontowane to będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam