[quote=""adek1983""][quote=""Slejsz""][quote=""Kuban356""]orginalny...derby...okrąglych lampach[/quote]
No to średnio oryginalny :? Wiem, że derby front może być ciężko dostępny ale ja bym szedł w jego kierunku. Skoro już masz to Derby to warto by było, żeby i front był od Derby a nie od Polo :mrgreen:
Ale to tylko moje zdanie i nie będę Ci mówił co masz robić

[/quote]
Uważasz, że derby wychodziło tylko na kwadratowych lampach? To się mylisz. Było derby na okrągłych lampach i to w wersji 86 z wąskimi lampami z tyłu i w wersji 86c tak jak autora tego wątku. To, że lampy są prostokątne nie świadczy o oryginalności. Tutaj konieczna by była weryfikacja numeru VIN i na jego podstawie można by określić jakie lampy oryginalnie były założone.
Inna kwestia to taka, że prostokątne lampy są bardziej pożądane bo:
- auto lepiej na nich wygląda
- rzadszy element wyposażenia niż front od Polo.[/quote]
A z tym bym się kłócił, Adek. Z tego co ja wiem, Derby wychodziło tylko z frontem Derby, tzn., na kwadratowej lampie, nie miało też sierpów, i miał krótki tylny zderzak, jak w coupe. I tak było do bodajże 1984 roku, od 1985 auto przeszło lifting, i zmieniła się nazwa. Było to już Polo Classic, na okrągłej lampie, miało dłuższy tylny zderzak, aż do nadkola, wyposażone także w sierpy i nadkładki na krawędź pasa przedniego i progi.
Classic ładny, muszę przyznać, jakkolwiek sporo pracy przed tobą, żeby doprowadzić go do dobrego stanu. Nie wiem, może zdjęcia trochę przekłamują, ale widać, że samochodzik jest trochę już zmęczony życiem. Mimo wszystko życzę ci, aby udało ci się go uratować, mało już ich jest na drodze. Powodzenia!