Volkswagen Polo 86c2f

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kuban356
Newbie
Newbie
Kontakt:

Volkswagen Polo 86c2f

Post autor: Kuban356 »

Witam jestem nowy na tym forum i chciałem przedstawić swój najnowsze autko jest Volkswagen Polo które zostało zakupione jako auto zastępcze.

Model: Volkswagen Polo 86C2F
Silnik: 1.3 Pb+Lpg oznaczenie ??
Olej: Castrol Edge 10W40
Moc: 55 KM
Przebieg: 220 tys.km
Rok prod.: 1986
Zawieszenie: Seria przód tył jakieś modyfikowane
Hamulce: Tarcze hamulcowe przód i tył
Felgi: orginalne stalowe 13
Dodatkowe wyposażenie: Hak i LPG oraz Voltomierz
Wnętrze: Deska rozdzielcza 86c z Voltomierzem i obrotkiem który nie chodzi
Audio: Są jakieś dwa Pioneera i antena z radiem Cb (nie sprawdzałem czycb chodzi).

Zdjecia autka :

http://images77.fotosik.pl/116/92caffa54585517a.jpg

http://images78.fotosik.pl/116/aa611920a08d834c.jpg

http://images76.fotosik.pl/116/854077be94c07823.jpg

http://images77.fotosik.pl/116/530bdd14b22ecbbf.jpg

http://images76.fotosik.pl/116/794d0525837ce4b2.jpg

http://images76.fotosik.pl/116/6b6a8b34144770af.jpg

http://images75.fotosik.pl/116/586058c49dc035c2.jpg
Ostatnio zmieniony 12 gru 2015, 20:47 przez Kuban356, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

To jest ta za 900 z OLX'a ? interesowało mnie to autko przez długi okres czasu, daj jakieś fotki.
f
franz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: franz »

Coś ten rok produkcji nie bardzo.. :D jeśli to 2F. Ciekawe co wychodzi wg VIN :D

Deska z 86c w 2Fie? ale kombinacja :D
Obrazek
Ślesin 2015 (86C Coupe Fox LA5Y) - 2 miejsce - najniższe 86C/2F
Ślesin 2016
Ślesin 2017 (86C Coupe Fox LY3D ABU)
Awatar użytkownika
Slejsz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Slejsz »

Całkiem możliwe z tą deską z 86c. Poprzedni właściciel miał też Derby 86 z deską z 2f także chyba lubił jakieś takie kombinacje :D
Kilka razy oglądałem to derby (stało na puławskiej, prawda?) Chciałem je nawet brać ale stwierdziłem, że trzecie mi chyba nie potrzebne :mrgreen:
Szczerze kibicuję, będę śledził i skoro poszło do Kraśnika, to wierzę, że będzie mi dane je jeszcze pooglądać w lepszym stanie :good:
'97 6N AFH| '98 6N AFH| '80 Derby 86c | '84 Derby 86c | '77 86
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

temat i tak pewnie poleci w kosz z powodu braku zdjęć...

nie raz widziałem 86c ze szczepionym przodem z 2f - prawdopodobny dzwon - kupowanie czegoś takiego to wielkie ryzyko
inna opcją jest to ze do 2f-a bez papierów wspawano numery z 86c, co już podchodzi pod łamanie prawa
krótko mówiąc...gratuluje zakupu
Awatar użytkownika
Slejsz
Raczkujący
Raczkujący

Front od 2f jako następstwo dzwona to najlogiczniejsza opcja ale nie rozumiem czemu miałoby to sprawić, że jest to zły zakup. Przecież oczywiste jest, że w tym wieku samochód i tak będzie trzeba remontować mniej czy bardziej a czasami po dzwonach ogarnięty blacharz zabezpieczy Ci naprawę lepiej niż fabryka ;-)
A wracając do tematu to tak - koniecznie dodaj zdjęcia bo zostanie usunięty ;-)
A
Anonymous

Podłożnice w tym aucie bardzo łatwo się wyginają (znajomy ostatnio się o tym przekonał) przy nawet stosunkowo nie wielkich kolizjach.
Jeśli z tyłu auto również jest poliftowe to jedynym wytłumaczeniem jest zmiana numerów o czym napisałem wyżej.
Awatar użytkownika
Slejsz
Raczkujący
Raczkujący

Moja Mama kiedyś derby wjechała w busa, skasowała pół przodu i po naprawie wszystko było okej :P Samochód z tyłu jest "przed liftowy" ;-)
Awatar użytkownika
Kuban356
Newbie
Newbie
Kontakt:

szczerze to miałem ostatnio troche czasu i rozebrałem cały przód i sie okazało sie ze to jest Derby z papierami od polo 86c i przodem od 86c2f ale przód zmieniam na orginalny od derby na okrąglych lampach Hella.
Awatar użytkownika
Slejsz
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Kuban356""]orginalny...derby...okrąglych lampach[/quote]
No to średnio oryginalny :? Wiem, że derby front może być ciężko dostępny ale ja bym szedł w jego kierunku. Skoro już masz to Derby to warto by było, żeby i front był od Derby a nie od Polo :mrgreen:
Ale to tylko moje zdanie i nie będę Ci mówił co masz robić :)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

[quote=""Slejsz""][quote=""Kuban356""]orginalny...derby...okrąglych lampach[/quote]
No to średnio oryginalny :? Wiem, że derby front może być ciężko dostępny ale ja bym szedł w jego kierunku. Skoro już masz to Derby to warto by było, żeby i front był od Derby a nie od Polo :mrgreen:
Ale to tylko moje zdanie i nie będę Ci mówił co masz robić :)[/quote]

Uważasz, że derby wychodziło tylko na kwadratowych lampach? To się mylisz. Było derby na okrągłych lampach i to w wersji 86 z wąskimi lampami z tyłu i w wersji 86c tak jak autora tego wątku. To, że lampy są prostokątne nie świadczy o oryginalności. Tutaj konieczna by była weryfikacja numeru VIN i na jego podstawie można by określić jakie lampy oryginalnie były założone.

Inna kwestia to taka, że prostokątne lampy są bardziej pożądane bo:

- auto lepiej na nich wygląda
- rzadszy element wyposażenia niż front od Polo.
Awatar użytkownika
Slejsz
Raczkujący
Raczkujący

Doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że były też na okrągłych. Sam mam jedno takie ale chodziło mi bardziej o to, że ten front jest bardziej kojarzony z derby - tym samym sprawia wrażenie zachowania oryginalności. :)
Awatar użytkownika
Kuban356
Newbie
Newbie
Kontakt:

trudno jest dostać kwadratowe lampy do derby z fronten i brewka orginalną
A
Anonymous

Trudno to mało powiedziane.... lampy jeszcze się znajdzie i grill, ale listwa to biały kruk
Awatar użytkownika
garbatymarcin
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: garbatymarcin »

[quote=""adek1983""][quote=""Slejsz""][quote=""Kuban356""]orginalny...derby...okrąglych lampach[/quote]
Ale to tylko moje zdanie i nie będę Ci mówił co masz robić :)[/quote]

Uważasz, że derby wychodziło tylko na kwadratowych lampach? To się mylisz. Było derby na okrągłych lampach i to w wersji 86 z wąskimi lampami z tyłu i w wersji 86c tak jak autora tego wątku. To, że lampy są prostokątne nie świadczy o oryginalności. Tutaj konieczna by była weryfikacja numeru VIN i na jego podstawie można by określić jakie lampy oryginalnie były założone.

Inna kwestia to taka, że prostokątne lampy są bardziej pożądane bo:

- auto lepiej na nich wygląda
- rzadszy element wyposażenia niż front od Polo.[/quote]

A z tym bym się kłócił, Adek. Z tego co ja wiem, Derby wychodziło tylko z frontem Derby, tzn., na kwadratowej lampie, nie miało też sierpów, i miał krótki tylny zderzak, jak w coupe. I tak było do bodajże 1984 roku, od 1985 auto przeszło lifting, i zmieniła się nazwa. Było to już Polo Classic, na okrągłej lampie, miało dłuższy tylny zderzak, aż do nadkola, wyposażone także w sierpy i nadkładki na krawędź pasa przedniego i progi.

Classic ładny, muszę przyznać, jakkolwiek sporo pracy przed tobą, żeby doprowadzić go do dobrego stanu. Nie wiem, może zdjęcia trochę przekłamują, ale widać, że samochodzik jest trochę już zmęczony życiem. Mimo wszystko życzę ci, aby udało ci się go uratować, mało już ich jest na drodze. Powodzenia! ;)
Było: 1302 \'71, 86c \'87, 6n \'97
Jest]Derby 86c \'82[/url], CG9 \'00
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”