No wiec tak, nie wiem w sumie czemu większość ludziz forum sceptycznie podchodzi do firmy powerbass. Nie jestem też jakimś ich zwolennikiem ale mogę Ci powiedzieć ze ten zestaw który Ci polecam jest tańszy a gra lepiej niż te Jbl.
Wrzuciłem filmik z dość spokojna, wokalna piosenka.
https://youtu.be/aJxZPOq1t4s
Jak widać pod koniec radio jest pogloszone do 35, w środku jest głośno ale też grają czysto. Spokojnie mogę podglosic do 40 i nadal nie ma przesteru i jest tak samo czysto jak tu na filmiku.
Mógłbyś jeszcze powiedzieć czy z tyłu chcesz zamontować sam woofer czy woofer i tweetery czy może głośnik coaxialny?
Jeśli po obejrzeniu tego filmiku nadal chceszJbl'e to lepiej jakbyś kupił niższy model od Focala podejrze r-165s jakoś tak. Nowy jest w cenie tego Jbl.
Nie jestem też jakimś przeciwnikiem firmy Jbl. Gdy miałem 16 lat, starszy brat w samochodzie zamontował właśnie te Jbl gto (bo jest to dość stary model, przynajmniej wygląda tak samo). Wtedy uważałem ze jest to najlepsza firma. Bo te głośniki w porównaniu do innych chińskich grały super. Ale z wiekiem gdy słyszałem już sporo więcej zestawów i wkrecilem się w audio wiem ze to nie jest najlepsza firma. Są lepsze
Ale żeby nie było zła tez nie jest, tylko w tej cenie można mieć po prostu coś lepszego.
Co do wzmacniacza to już zależy czego oczekujesz. Jeśli szykujesz się pod mocne granie z wielkim subem w bagażniku lepiej prądowo wychodzi 4 kanały + mono na suba.
Jeśli chcesz żeby grało po prostu czysto, schludnie bez gniecenia blachy, z małym subem w bagażniku to 5 kanałów wystarczy a przy tym zajmie mniej miejsca.