Ja u siebie w zeszłym roku w 6R wygłuszyłem i wytłumiłem drzwi przód+tył, podłogę bagażnika oraz podłogę pod tylną kanapą, właśnie matami STP oraz pianką GMS, bodajże 7 czy 8mm. Fakt, że maty STP są ciężkie, ale wrażenie takie jest tylko gdy się je niesie prosto po zakupie w płatach po 1m2. Po naklejeniu nie ma żadnych efektów w postaci obsuwających się drzwi czy czegoś takiego.
Odnośnie pianki, to ważne jest, żeby nie nakleić jej za dużo. Jednak 7-8mm to jest już znaczący wymiar, a w 2 miejscach nie mogłem zatrzasnąć zatrzasku, więc musiałem kawałek odrywać, podobnie klamki od podnoszenia tylnych szyb chodzą trochę ciężej niż wcześniej (zauważalnie ciężej, ale bez problemu i wg.mnie nieszkodliwie, i tak nie korzystam z nich częściej niż raz na pół roku).
Ogólne wrażenia bardzo na plus, przyjemniejszy dźwięk zamykania drzwi, oraz niestety wytłumienie i wygłuszenie wykazało wcześniej niedostrzegane mankamenty głośników Hertz DCX 165

Ale i tak jest bardzo na plus. Żadnych niepożądanych zapachów nie doświadczyłem (w kwietiu minął już rok), a na mrozie maty się nie odklejają, zarówno jak auto stało na -20stopniach przez 2 tygodnie, jak również gdy występowały spore amplitudy temperatur, tj. -20 na zewnątrz, i 20 w garażu. Ogólnie koszt zamknął mi się zdaje się w okolicach 300zł, więc bardzo tanio. Długo się z tym zamiarem woziłem, bo jednak nie wiedzialem czy jest sens inwestować w tanie auto jakim jest polo, zwłaszcza, że efekty z Audi A8 się nie osiągnie i tak, ale nie żałuję.
Ze swojej strony dodam jeszcze, żeby naklejać maty STP w GRUBYCH RĘKAWICZKACH. Są one pokryte folią aluminiową, która jest dośc gruba i STRASZNIE tnie ręce/palce. Początkowo nawet nic nie czuć, podejrzewam, że są to zacięcia jak od kartki papieru - małe ale głębokie. Po kilku godzinach roboty spojrzałem na dłonie, i były całe w plamach krwi. Zacięcia goiły się dośc długo, ponad tydzień i mycie rąk to była nieziemska męczarnia. Więc odradzam takich przyjemności, dobre rękawiczki, najlepiej takie ogrodnicze gumowane, i będzie szło jak po maśle.