Zaglądałeś w bezpiecznik płytkowy pomp paliwa, przeczyść styk, sprawdź połączenie wszystkich mas lub wypalona kostka stacyjki i pod obciążeniem podczas pracy pompy słabo przewodzi.
jak mam z kolei takie pytanie : jaką pompe kupić do polo 1.0 aau chodzi o tą zewnętrzą , byłem w paru sklepach i mają tylko te co są w baku , patrzyłem po allegro i też lipnie , nowe jakieś dziwne wtyki mają do prądu czy spasuje do tego silnika jakaś pompa z innego samochodu?
rico, strona 5 tego tematu. Oryginał drogi, jak zamiennik to trzeba przerobić wtyczke na konektorki.
Do silników na monowtrysku (1.3 AAV i 1.0 AAU) z powodzeniem można zamontować pompę z poloneza trucka.
Zrobiłem u siebie tak jak napisał kolega jaro chyba ze 2 lata temu i nadal wszystko działa.
Po sklepach byłem ,mówili że zewnętrznych pomp do polówki już nie produkują , na allegro niby były jakieś nowe zewnętrzne do polo od 130zl nie wiadomo jakich producentów , od trucka się nie pytałem ale co by mieli jak nie getza czy optima może coś trochę lepszego.
Posiadam silnik 1.4 MPI 60KM z Polo 6N, który za parę dni wpadnie do 86C. Po sprawdzeniu numerów pompy paliwowej, znalazłem info że pompuje ona 1.2 bara (lekkie zdziwienie, bo myślałem że do wielopunktu trzeba koło 3barów). Pompa z
n raczej na pewno nie wejdzie do baku 86C, ale pompa z 86C, też dmucha 1.2 bara. Skoro obie tyle samo pompują, to chyba powinno to hulać na pompie z 86C, co nie?