Ile wytrzymują elekryczne pompy paliwa?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

Zaglądałeś w bezpiecznik płytkowy pomp paliwa, przeczyść styk, sprawdź połączenie wszystkich mas lub wypalona kostka stacyjki i pod obciążeniem podczas pracy pompy słabo przewodzi.
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
v
venom666
Newbie
Newbie

Post autor: venom666 »

dzięki serdeczne za odpowiedź.
Własnie wróciłem od elektryka - przyczyną okazał się gryzoń który przegryzł przewód masowy.
r
rico
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rico »

jak mam z kolei takie pytanie : jaką pompe kupić do polo 1.0 aau chodzi o tą zewnętrzą , byłem w paru sklepach i mają tylko te co są w baku , patrzyłem po allegro i też lipnie , nowe jakieś dziwne wtyki mają do prądu czy spasuje do tego silnika jakaś pompa z innego samochodu?
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

rico, strona 5 tego tematu. Oryginał drogi, jak zamiennik to trzeba przerobić wtyczke na konektorki.
Do silników na monowtrysku (1.3 AAV i 1.0 AAU) z powodzeniem można zamontować pompę z poloneza trucka.
Zrobiłem u siebie tak jak napisał kolega jaro chyba ze 2 lata temu i nadal wszystko działa.
r
rico
Raczkujący
Raczkujący

patrzyłem po allegro to prawie wszystkie getza , nie wiem już czy lepiej kupić nową kiepskiego producenta od trucka czy lepiej kupić używanego bosha http://allegro.pl/pompa-paliwa-vw-polo- ... tabsAnchor
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""rico""]kupić używanego bosha[/quote]
czyli kupienie kota w worku, pochodzi tydzień, miesiąc albo dwa lata.. kto to wie

i dlaczego tylko na allegro szukasz? sklepów mot. nie ma w Krakowie
r
rico
Raczkujący
Raczkujący

Po sklepach byłem ,mówili że zewnętrznych pomp do polówki już nie produkują , na allegro niby były jakieś nowe zewnętrzne do polo od 130zl nie wiadomo jakich producentów , od trucka się nie pytałem ale co by mieli jak nie getza czy optima może coś trochę lepszego.
Awatar użytkownika
piotmag
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: piotmag »

Potrzebuje schemat przekaźnika pompy paliwa w 3f lub g40
F
Franq95
Newbie
Newbie

Post autor: Franq95 »

Posiadam silnik 1.4 MPI 60KM z Polo 6N, który za parę dni wpadnie do 86C. Po sprawdzeniu numerów pompy paliwowej, znalazłem info że pompuje ona 1.2 bara (lekkie zdziwienie, bo myślałem że do wielopunktu trzeba koło 3barów). Pompa z
n raczej na pewno nie wejdzie do baku 86C, ale pompa z 86C, też dmucha 1.2 bara. Skoro obie tyle samo pompują, to chyba powinno to hulać na pompie z 86C, co nie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”