Ile wytrzymują elekryczne pompy paliwa?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Ile wytrzymują elekryczne pompy paliwa?

Post autor: BALON »

Tak jak w temacie ile tyś km :?:
W mojej poli zaniedługo pyknie 240 tyś
podobno żywotność pomp to jakieś 250tyś :roll:
Niech sie wypowiedzą ludzie którzy wymieniali pompy paliwa i mniej więcej przy jakim przebiegu :mrgreen:
Jeśli ktoś ma LPG niech też to uwzględni :lol:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

ja wymieniłem pompę z powodu mechanicznego uszkodzenia (ta co pod kołem), przebieg nieznany (bardzo przybliżony to około 200tys), gdyż wymieniany był licznik.
Poprostu wyciekało mi paliwo pod czas pracy.
za 30 zł biega jak rakieta (używka)
C
Changeman
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Changeman »

245k polo z silnikiem 3f, pierw zewnetrzna kilka km dalej wewnetrza zdechla. Zalezy jak pompa byla uzywana czy caly czas jezdziles na rezerwie woda w zbiorniku jak wyglada spraw filtrow paliwa. Jak bedziesz wszysttkiego pilnowal to pompy pozyja jeszcze dlugo. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
freeyourmind
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: freeyourmind »

skad takie glupie pytania.Martwic sie czyms czego jeszcze sie nie doswiadczylo...moze kup sobie nowy samochod bo na ten Ci sie juz dawno gwarancja skonczyla...
Stare dobre czasy / przed montażem LPG... Obrazek
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

[quote=""freeyourmind""]skad takie glupie pytania.Martwic sie czyms czego jeszcze sie nie doswiadczylo...moze kup sobie nowy samochod bo na ten Ci sie juz dawno gwarancja skonczyla...[/quote]
bardzo śmieszne :evil:
jestem ciekaw ile wytrzymie pompa (pompy)
nie uśmiecha mi sie hol niewiadomo z kąd :roll:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
Awatar użytkownika
marian
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: marian »

[quote=""BALON""]
nie uśmiecha mi sie hol niewiadomo z kąd :roll:[/quote]
to wymien samochód na nowszy a nie bajki wymyślasz

zaraz będzie 30 tematów: ile wytrzyma cewka, ile skrzynia biegów, ile chlodnica.....
jakby nie patrzec jest to uzywane auto więc cięzko określic co ile jeszcze wytrzyma.....
Obrazek
M
Max
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Max »

Golf 3, '95, 265 tys km, LPG od przebiegu 186tys, bez odcinania zasilania pompy, żadnych problemów, nie jeżdżę z poziomem paliwa poniżej 10L.
C
Czarny 1300
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Czarny 1300 »

Witam.Mam pytanko a raczej proźbę żebyście mi podpowiedzieli z kąd załatwić pompkę paliwową do Polo 1.0 coupe 92 r. moze jakiś link z allegro jeżeli możecie.Chodzi mi o pompkę tą co jest z tyłu przy prawym tylnim kole jak sie nieznam jaka to jest a na alledrogo widziałem ich bardzo dużo i karzdy sprzedawca pisał ze jego jest odpowiednia i ze ma odpowiednie ciśniene a ja się nieznam więc proszę was o pomoc Za odp z góry thx.Aha jak by co pompka wójka jest nie do naprawy przeżarło ją na wylot i sika uszcelnic próbowali i nic jedynie nowa.Sry że się tak rozpisałem.
Awatar użytkownika
jackdaniel1125
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: jackdaniel1125 »

Sprzedam sterownik do polo 1.3AAV cena 50ziko + wysyłka
C
Czarny 1300
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki Kolego właśnie o to mi chodziło pozdro.
p
piotras 86C2f
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piotras 86C2f »

Czarny 1300
Tak się składa że akurat mam taką pompkę, używana ale sprawna firmy BOSCH, jak byś był zainteresowany to daj znać, napewno się dogadamy :cool:
C
Czarny 1300
Raczkujący
Raczkujący

Piotras 86c2f W razie czego się odezwę to nie dlamnie pomka więc wiesz :grin: ale dzięki za cynk :good:
a
alg80
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: alg80 »

Bron Boże nie kupuj tych pompek w ogole z allegro czy z neta jak pisza ze to zamiennik!!!!! Te pompy sa do d... ja kupielem wywalilem 210zl i okazalo sie sie pompa nie daje takiego cisnienia jak trzeba i poza tym glosno chodzi. aha pisza ze to niby zamiennik... a wtyczka w ogole nie pasuje do tych pomp. Naprawde odradzam!!!

-- Czw Lis 05, 2009 10:29 am --

Kupilem sobie z allegro ale orginalna pompke BOSCHA uzywke z polo '94r i chodzi cichutenko i cisnienie jest bardzo dobre. Szukaj używki na necie i najlepiej od kogos kto np sam demontowal i slyszal jak ta pompka chodzi. Ja akurat taka kupilem i wystawilem kolesiowi MEGA POZYTYW na allegro poniewaz tak jak zapewnial chodzi bardzo cicho. POWODZENIA!!! PS mam ta swoja poprzedniczke pompe tez BOSCH- cisnienie tez daje dobre ale troche glosno chodzi dlatego wymienilem :)
C
Czarny 1300
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki za ostrzeżenie :grin: Narazie niewiem jak dalej z tą pompką jbc to się odezwe ;)
Awatar użytkownika
danielvw
Newbie
Newbie

Post autor: danielvw »

ja kupiłem za 70zł uzywke, tez mi przezarło i dziura sie zrobiła
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”