z racji tego, że jest ciepło pomyślałem, że dobrze byłoby się tym zająć teraz. Mam problem z moim 9n, ponieważ ubywa płyn chłodniczy, a szyba mi od środka paruje gdy mam ciepły nawiew włączony inaczej niż na szybę. Mój pierwszy typ to nagrzewnica. Myślicie, że to to czy coś innego?
Może być ,ale wymiana wiąże się z demontażem deski rozdzielczej. Najpierw dokładnie poszukałbym wycieków lub ich śladów. Wjechał na kanał lub podnośnik po uprzednim rozgrzaniu silnika i na pracującym silniku szukałbym wycieków w komorze silnika.
Witam,jeśli szyba paruje od środka i jest to lekko tłustawy nalot, w dodatku o specyficznym zapachu to na 100% będzie to nagrzewnica. Wyciek w komorze silnika nie powoduje parowania szyb od środka. Tak przynajmniej było u mnie-ale nie w Polo.
Na pimpowski polo page .de masz opis ze zdjeciami ,niestety po niemiecku jak koleś zmienia z klimy manualnej na climatronic. Niestety tak jak jego czeka cie wytarganie całej deski rozdzielczej i demontaż centrali klimatyzacji. Generalnie mnóstwo roboty i bajzlu w aucie by jedną małą nagrzewnice wymienić.