Witam posiadam VW Polo 2007r (9N3) który jako nowy wyjechał z fabryki bez oryginalnego radia (RCD 200),za to był zamontowany jakiś JVC.
Jako 2 właściciel auta postanowiłem zakupić oryginalnego RCD 200 i dołożyć do Polo.
Sprawa wygląda tak że radio gra i ma wszystkie funkcje ale po podłączeniu VCDS-a ciągle pojawia się błąd ;
Address 56: Radio Labels: 1K0-035-1xx-56.lbl
Control Module Part Number: 6Q0 035 152 E HW: 6Q0 035 152 E
Component and/or Version: Radio 9NK 0004
Software Coding: 0020200
Work Shop Code: WSC 00790 259 9....
VCID: 2C57E2.....
1 Fault Found:
01044 - Control Module Incorrectly Coded
000 - -
Rozumiem że radio trzeba wkodować (dopisać) do modułów samochodu wiec stąd moje pytanie czy ktoś wie jak to zrobić???
Dodam że mam dojście do VCDS jednak nie bardzo wiemy jak poprawnie dodać oryginalne radio do Polo.
Próbowałem z drutem. Jeżeli była poprawa to minimalna. Mając ok 4 metry drutu chodziłem z nim w jedną i drugą. Chwilami odbierało lepiej ale ogólnie raczej lipa;/
Kurcze ciężko. Ale pisałeś o zewnętrznej żyle kabla czyli oplocie. Jeżeli miernik nie wskazuje 0 to znaczy, że oplot mógł zostać gdzieś przerwany bądź kabel jest w którymś miejscu zbyt mocno zgięty.. Jeżeli uszkodziłeś kabel to niestety raczej tylko wymiana na kolejny. Ale weź jeszcze może jakieś inne radio nawet stare i sprawdź bo może to wina głowicy wysokiej częstotliwości w radiu albo reduktora szumów. Sprawdź też jeszcze w radiu czy na pewno masz fm a nie am i powinny być ustawienia korekcji szumów (choć nie muszą). Na razie tyle mi przychodzi do głowy. Podstaw inne radio i pisz czy działa.
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem MkV z zestawem głośnomówiącym Nokia CK-15W. Z tego co widzę nie ma ono możliwości odtwarzania muzyki. Jednak czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć co można zrobić aby muzyczka z telefonu jednak poleciała ? Mała przeróbka ? Dołożenie czegoś ?
Witam,
ponieważ jestem tu nowa to z góry przepraszam jeżeli taki temat był, bądź jeżeli coś źle napiszę.
Otóż dzisiaj zakupiłam VW Polo IV. W aucie znajduje się radio beta ze zmieniarką. Problem polega na tym , że nie mogą włożyć żadnej płyty. Jeżeli np wciskam 1 dioda miga, ale mimo to płyty nie mogę włożyć. Na ekranie radia wyświetla się np napis CD01 track01 i nic, po chwili wyświetla się CD ERROR. Wciskanie eject i load nic nie daje, płyt nie mogę włożyć. No i po uruchomieniu radia wszystkie diody nas cyframi świecą na czerwono cały czas.
problem sam się rozwiązał padł mi akumulator, radio się zresetowało i to pomogło, całkiem przypadkiem zobaczyłem, że mi się obraz pojawił kiedy miałem wrzucony wsteczny i ku mojemu zdziwieniu radio nie wyłączyło się tylko grając pokazało obraz z kamery więc pełen sukces
Jak kolega ma 6n2, to znając życie pewnie kamerka wylądowała w miejscu wycieraczki tylnej szyby? Bejcuś tak u siebie zrobił i było mega i ładnie wszystko było widać co się z tyłu dzieje.
potrzebny jest adapter multimedialny, bez niego nie podłączysz żadnej kamery, żeby obraz był kolorowy i nie skakał a do adaptera to już prawie wszystkie dostępne kamery pasują
Chciałbym się wtrącić do tematu, gdyż ... pomarańczowy kabelek to zazwyczaj "illumination" czyli podłączyć go należy pod kabelek na którym pojawia się napięcie po włączeniu świateł. Np. kostka od podświetlenia panelu nawiewu. Co do rozładowywania aku to zależy od radia, ale jak zdecydujesz aię na //Alpine to każda Ci go rozładuje jak będzie podłączona w ten sposób
Tak żeśmy z teściem popili, że Polówke w dieslu kupiłem.
Kaca mam do tej pory.