VW Polo 6N 1.9D

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

[quote=""sloma92""]Jeszcze jedna rzecz! Wsadzaj przednie kierunki pomaranczowe! :D[/quote]
sloma92 popieram twoje słowa! Ori pomarańczowe kierunki będą dobrze pasowa do tego koloru nadwozia ;)
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Widzę kolega z podkarpacia :) Zapraszam na DynóVWkę, będzie okazja pogadać :) Auto widać że w miarę zadbane, więc nie pozostaje nic innego, jak modzić, bo kolor nadwozia do tego masz wdzięczny :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Maciek94
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Maciek94 »

Trochę odkopie :P

Od ostatniego postu niewiele się pozmieniało, wyczyściłem rdze na nadkolach oraz progach pomalowałem to podkładem tlenkowym i na to konserwacja BOLL'a, ranty nadkoli natomiast gumą w sprayu i całkiem całkiem to wygląda. Dodatkowo te rowki w których gromadzi się woda z nadkoli ładnie wypełniłem jakimś auto-smarem, który teraz zastygł i tworzy taką elastyczną w miarę ochrone przed gromadzącą się tam wodą...
Przy okazji czyszczenia wypadły mi 2 dziury z czego jedną załatałem a druga to... 30 cm progu :D więc to muszę dać komuś kto to ogarnie i pospawa.

Z kwestii wizualnych to dzisiaj wpadły ori kierunki przednie pomarańczowy i od razu to inaczej wygląda :)

Dodam też, że ostatnio zrobiłem traskę i dość go przepaliłem (jak na możliwości polówki oczywiście :D ) i spalanie mi wyszło 4,5l/100km (trasa 200km, gdzie połowa trasy to pod górkę :D )

Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

próg najlepiej wymień cały zamiast łatać i szpachlować
Awatar użytkownika
Maciek94
Raczkujący
Raczkujący

z tym, że to dziura wypadła od spodu, także na pierwszy rzut oka w ogóle nie widać, że cos jest podziurawione.. podjade do jakiegoś blacharze i myśle, że cos pokombinujemy :D
Awatar użytkownika
Maciek94
Raczkujący
Raczkujący

Trochę odkopie, w sumie dużo rzeczy się ostatnio działo :P

Po pierwsze w końcu wymieniłem poduszki silnika oraz skrzyni. Poduszki silnika wpadły od Hans Pries, natomiast poduszka skrzyni to FEBI - efekt - wszystko przestało drżeć :D.
Nie obyło się bez przygód... okazało się, że otwory w które jest wkręcona łapa silnika do osłony rozrządu mają pozrywane gwinty. Gwinty prawdopodobnie uszkodziła osoba zmieniająca rozrząd i wkręciła śruby na jakimś gównie...
Przegwintowałem otwory na M12 i wszystko jest cacy :D

Niedawno rozkwiczał mi się pasek klinowy, który po demontażu tak wyglądał:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5596E147
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5596E6DC

aż, dziwne że osprzęt działał :D
Po wymianie paska na Contitech'a odczułem jakby jeszcze większy spokój w kabinie niż przed wymianą, dodatkowo wyregulowałem obroty na pompie paliwa co sprawiło, że nie ma praktycznie żadnych drgań :)

Z kwestii wizualnych to wyeliminowałem ostatnio rdzę na słupku, pomalowałem uszczelki zewnętrzne drzwi na czarny mat co je bardzo odświeżyło, oraz samochód odwiedził Pana, który jego tapicerke doprowadził do czystości :D

Do zrobienia aby wszystko było na cacy pozostało wspawać pół progu oraz załatać kilka mniejszych dziur od spodu (na dniach będzie to robione).
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jak tak to wyglądało to nie ma się co dziwić że źle pracował bo uślizgi paska wpływały na pewno na ciśnienie paliwa
dobrze że sie zabrales za niego :)
Awatar użytkownika
Maciek94
Raczkujący
Raczkujący

Tak wyglądają uszczelki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a tak się prezentuje w całości :D :)

Obrazek
Awatar użytkownika
adam2308
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adam2308 »

Widzę Kolega na RKRach śmiga ;) Skąd dokładnie?
Awatar użytkownika
rudy165
Początkujący
Początkujący

Post autor: rudy165 »

ładne polo może by jakiegoś gwinta wrzucić :) :oki:
Awatar użytkownika
Maciek94
Raczkujący
Raczkujący

Adam - pochodze z Milczy k. Rymanowa :P

Rudy - jak już to sprężyny :D
Awatar użytkownika
przemo92

Post autor: przemo92 »

Rudy dobrze gada, gwint nie jest taki zły ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”