[9n] 1.2 12V, czujnik temp, 10l/100 w mieście, dymi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

[quote="tomn222"]nie kupuj części w ASO VW tylko podjedź do Skody bo tam mają to samo tylko dużo taniej :P[/quote]
Niekoniecznie :) Ostatnio wymieniałem cewkę bo mi padła. Najpierw zadzwoniłem do ASO Skody: cena 175 PLN. Potem zadzwoniłem do VW: cena 164zł. A chciałem iść w ciemno do Skody...
Śmieszne jest to, że pół roku wcześniej miałem identyczną usterkę, tyle że na innym cylindrze. Wtedy W ASO Skody (tym samym) za cewkę dałem 150zł... w VW wtedy kosztowała 160zł (bez kilku groszy). Zatem warto zawsze obdzwonić serwisy ASO, bo można zapłacić więcej.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

TO jutro pojadę po czujnik :) DO jakiegokolwiek ASO mam z 70 km to poszukam u mnie na miescie w sklepach i ewentualnie niech zamówią :) i Skodowski czujnik 30 zl za oryg. tak? A możecie mi podać nr tego czujnika?
t
tomn222
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tomn222 »

Numeru niestety nie mam :( Ale to figuruje w cenniku jako "czujnik temperatury cieczy chłodzącej" :)

PS:I jak będziesz wymieniał to pamiętaj, że nie trzeba spuszczać płynu chłodniczego :) Wystarczy, że ciśnienie wyrównasz i zamienisz czujniki :)
Awatar użytkownika
Marcofaszysta
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Marcofaszysta »

Siemanko. Ja wymieniałem czujnik płynu chłodniczego i dałem za niego u mechanika nie cala 100. Ale ja mam diesla i może byc różnica tego nie wiem. Awaria tegoż czujnika wyszła przypadkiem u mechanika.Otóż jak odpalalem silnik to przy samym odp. mail skok obrotów do wysokiej wartosci i tez palila mi sie kontrolka silnika. Pozdrowka :buba:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
n
norasta
Newbie
Newbie

Post autor: norasta »

Witam,
na wstępie chciałbym się przywitać, oraz prosić szanowne gremium forumowiczów o jakąś fotkę z lokalizacją czujnika temperatury płynu. Niestety wujek google za bardzo nie chce mi pomóc :(, a chciałbym go sam wymienić.

1.2 9n AZQ

Z góry dziękuję
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”