jeśli twój silnik to 1,4 8 zaworowy to:
świece NGK BUR6ET lub BERU 14GH-7DTUR ub polskie iskry jeśli takowe znajdziesz też niczego sobie bardzo dobre świeczki!, jeśli chodzi o Bosha to dużo podróbek na naszym rynku.
Jeśli chodzi o akumulator to jeśli chcesz mieć autko na następne 7-8 lat to śmiało mogę ci polecić standardowe akumulatory seryjne do polóweczek kupisz w ASO VW w cenie około 350 zł, model VARTA TUDOR ES3 44 Ah 320 A, mam takowy z datą 2002 także działa do dziś bez problemów w zimie a u mnie mrozi czasem do -25 *C, warto takie coś kupić bo naprawdę jakościowo dobre i trwałe i idzie na pierwszy montaż.
Ogólnie co do akumulatorów to nie próbowałbym nigdy kupować aku z marketu, one tam siedzą latami i nikt ich nie doładowuje,
najlepiej taki świeży z jak najwcześniejszą datą produkcji, wtedy mamy pewność co do stanu elektrolitu.
Jeśli planujesz używać polóweczki dłużej to polecam akumulatory żelowe, mają świetny prąd rozruchowy który ważny jest w zimie, bardzo niskie samorozładowywanie i żywotność od 10-12 lat, to nie żart, także to świetny wybór jak chcesz utopić parę stów więcej i mieć coś naprawdę dłuuuugo bez niespodzianek w zimie,
Żelówki zalecane są dla tych którzy mają jakieś wypaśne i prądożerny sprzęt nagłaśniający w samochodzie.
tyle ode mnie