Polo 6N czyli Groszek made by sexprience

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

Post autor: yamato »

no to teraz nie widzę innej opcji jak załadować jakieś koło 2/3tlg! jak samo mówiłeś albo grubo albo wcale :mrgreen: czekam na efekty, bo zapowiada się bardzo grubo, byle ten jasny środek zgrał się z lakierem
Awatar użytkownika
sexprience
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sexprience »

Auto dziś wieczorem wraca z malowania! :yahoo:
Teraz tak kilka pytań.. od czego zacząć demontaż i składanie na nowo środka ? nie chce założyć czegoś co potem będę musiał ściągać bo nie założę czego innego. Ma ktoś doświadczenie w tej kwestii i może się podzielić?

Dwa.. jakie żarówki polecacie do hoffeli? Zależy mi na wysokiej jakości i jasnej barwie.
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Spawałem ostatnio podłogę, i mogę podpowiedzieć żeby nie zapomnieć włożyć nadmuchu na nogi pasażerów z tyłu, bo potem żeby to włożyć to trzeba wszystko wyjąć...

Jak dla mnie demontaż:
1.boczki
2.słupki
3.podsufitka
4. fotele
5.konsola
6.dywan

A montaż odwrotnie. Jeśli masz elektrykę to może być jakoś inaczej, u mnie wszystko w wersji superlekkiej i manualne.
Awatar użytkownika
sexprience
Raczkujący
Raczkujący

[quote="Winiacz"]Spawałem ostatnio podłogę, i mogę podpowiedzieć żeby nie zapomnieć włożyć nadmuchu na nogi pasażerów z tyłu, bo potem żeby to włożyć to trzeba wszystko wyjąć...

Jak dla mnie demontaż:
1.boczki
2.słupki
3.podsufitka
4. fotele
5.konsola
6.dywan

A montaż odwrotnie. Jeśli masz elektrykę to może być jakoś inaczej, u mnie wszystko w wersji superlekkiej i manualne.[/quote]

Dzięki za radę! :piwo: :oki:
Awatar użytkownika
sexprience
Raczkujący
Raczkujący

Mały update!

Obiecane zdjęcia, takie w sumie od niechcenia bo auto nie umyte, ale są! :agree: :yahoo:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Cóż dodać.. halogenów jeszcze nie zdążyłem zamontować bo kratki są zamontowane na nity i będzie trzeba trochę porzeźbić :niewiem: . Naklejka z bocznej szyby zniknie na dniach. Skóra z deski się odkleja :/ , więc po powrocie do PL chyba czeka mnie ściągniecie deski i oddanie do tapicera. Co więcej.. opiniujcie pozytywnie czy też negatywnie! Beng! :grin: :grin: :grin:
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Sanchez77 »

Gdyby wrzucić te wszystkie naklejki z szyb, to z zewnątrz auto prezentuje się ładnie.

Natomiast wnętrze mocno 'kontrowersyjne' - bez urazy, ale w moim odczuciu - totalna wioska :/ Ale to Tobie ma się podobać.
Awatar użytkownika
sexprience
Raczkujący
Raczkujący

[quote="Sanchez77"]Gdyby wrzucić te wszystkie naklejki z szyb, to z zewnątrz auto prezentuje się ładnie.

Natomiast wnętrze mocno 'kontrowersyjne' - bez urazy, ale w moim odczuciu - totalna wioska :/ Ale to Tobie ma się podobać.[/quote]

Kontrowersyjne musi być! Przykuwa oko, sporo komplementów czy tutaj w UK czy w PL padło pod tym adresem. A mi się również podoba :) w końcu to moje auto.. :)
m
maclaz
Początkujący
Początkujący

Post autor: maclaz »

Wyrzuć kierownicę i gałkę zmiany biegów i będzie lepiej. Dołóż dystans.
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

sexprience ten środek jest mi znany, czy nie kupiłeś go od niebieskiej 6N z Ligoty Prószkowskiej pod Opolem? :) Bo właśnie znajomy miał takie wnętrze, a auto poszło na części ;)
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
sexprience
Raczkujący
Raczkujący

[quote="maclaz"]Wyrzuć kierownicę i gałkę zmiany biegów i będzie lepiej. Dołóż dystans.[/quote]

Wyrzucić nie mogę bo inaczej nie pojedzie :grin: :grin: . Jakieś konkretne sugestie? Z gałką się zgodzę jest kiczowata, natomiast kierownica w moim odniesieniu jest ok :) . Dystans będzie, ale to przy zmianie koła na coś ładniejszego.

[quote="adik300i"]sexprience ten środek jest mi znany, czy nie kupiłeś go od niebieskiej 6N z Ligoty Prószkowskiej pod Opolem? :) Bo właśnie znajomy miał takie wnętrze, a auto poszło na części ;)[/quote]

Nie wiem jaki kolor miało auto bo podobno dawno poszło na części i go nie widziałem. Aczkolwiek lokalizacja się zgadza :)
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Czyli masz wnętrze mojego znajomego, wiedziałem :D Obszycie jest praktycznie nowe, bo więcej auto stało w garażu niż jeździło, dbaj dbaj żeby było czyste (bo beż szybko się brudzi) :crazy: :P
Czekam na lepsze koło :D
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
sexprience
Raczkujący
Raczkujący

[quote="adik300i"]Czyli masz wnętrze mojego znajomego, wiedziałem :D Obszycie jest praktycznie nowe, bo więcej auto stało w garażu niż jeździło, dbaj dbaj żeby było czyste (bo beż szybko się brudzi) :crazy: :P
Czekam na lepsze koło :D[/quote]

No brudzi się strasznie.. miałem na sobie granatową bluzę.. która już zostawiła ślady na oparciu :closedeyes: . Zostaje chyba jeździć ubranym na biało! :grin: :grin: :grin:

Dzisiaj wpadły czarne znaczki na przód i tył... jedno zdjęcie przed dla porównania.

ObrazekObrazekObrazek

Generalnie jestem zadowolony, wydaje mi się że "na czarnucha" się lepiej prezentuje.
Wyleciały też naklejki z szyby bocznej i przedniej.. nad tylną się cały czas zastanawiam :niewiem: :niewiem: .
Zabrałbym się za montaż halogenów, ale zarówno zderzak jak i kratki od halogenów są przynitowane.. więc.. :banghead: :banghead: . Może zajmę się tym po powrocie do Polski. :amen:
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote="sexprience"]
Zostaje chyba jeździć ubranym na biało! :grin: :grin: :grin:
[/quote]
I w czystych klapkach albo w samych skarpetach :crazy: :grin: :grin:

Ja chciałem też z tylnej szyby wyrzucić wlepy, ale na światłach sprawiają, że ludzie się uśmiechają więc ich nie ruszam :D
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
farmervw
Początkujący
Początkujący

Post autor: farmervw »

Jak dla mnie dobra robota duży plus :oki:
Awatar użytkownika
sexprience
Raczkujący
Raczkujący

[quote="farmervw"]Jak dla mnie dobra robota duży plus :oki:[/quote]

Dzięki, dzięki! :piwo:

Dzisiaj przyjechało kilka drobiazgów do mojej niuni! :blush2:

Obrazek

Tak w sumie do testów, nie wymagam od tego bóg wie czego, ale może uda się jakiś fajny efekt osiągnąć.. zobaczymy :)

Auto Glym - podczas zmiany tapicerki zauważyłem że jakiś osioł farbował już wykładzinę.. ale oczywiście poszedł na łatwiznę i pod fotelami już mu się nie chciało i jest duuużo jaśniejsza, więc jak starczy mi czasu dzisiaj to psiknę całą tym specyfikiem, zobaczymy co jest warty :)

Z planów na dziś jest jeszcze usuniecie czarnej folii z szyb - opalarka już się palii do roboty! :cool: i poprawienie centralki w drzwiach pasażera bo jest za duży opór na tym drucie i się nie otwiera.. :banghead: oraz wstawienie pomarańczowych postojów w kierunki ! :good: Miłeegoo dnia wszystkim! :victory:
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”