Wracamy po roku czasu ze zdwojoną siłą! Jako, że od roku mieszkam i pracuję w UK, a polo zostało w PL to niestety wiadomo jak to jest. Nie oznacza to, że nic nie było robione w tym czasie bo jednak działo się! :vinsent:
A więc od początku.. auto trafiło do blacharza i lakiernika, który musiał ogarnąć skutki kolizji (wgnieciony próg) i rdzę na tylnym prawym nadkolu (zdjęć niestety brak) .
Widać też że wjechały drzwi, które udało mi się znaleźć w niemal idealnym kolorze, lecz były delikatnie jaśniejsze od reszty nadwozia (słońce pewnie zrobiło swoje), a starych nie opłacało się klepać. Usunięta została od razu listwa, pod którą niestety było dużo małych parchów. Ale koniec końców drzwi i tak do lakierowania przeznaczone.
W między czasie będąc w UK kompletowałem sobie graty, mniejsze i większe oraz odkładałem pieniążki na inne modyfikacje

Udało się dorwać w dobrych pieniążkach mój MUST HAVE! jakim są Hoffele Design! :yahoo: w bardzo dobrym stanie

.
Dostałem do tego komplet xenonów, ale raczej odpuszczę sobię ich montaż.
W między czasie zostały wsadzone nowe głośniki w drzwi co by muzyka lepiej dopieszczała moje uszy

. Po rozmowie z panem u którego zaopatruje się w audio doszliśmy do wniosku, że w pieniądzach które miałem na to przeznaczone najlepszy będzie taki zestawik głośników wraz z tweeterami.

I generalnie jestem bardzo zadowolony z zakupu w połączeniu z resztą bardzo fajnie to gra. Mnie osobiście wystarczy auto przecież nie będzie brało udziału w żadnych zawodach typu car-audio.
Zostały zamontowane również elektryczne, podgrzewane lusterka. Włącza się ono wraz z ogrzewaniem szyby tylnej.
Elektryczne szyby ze sterowaniem na konsoli środkowej. Ale będzie ono przełożone w boczek z racji zakupów niżej.
Wymienione zostały świece i przewody, wycieraczka szyby tylnej bo odpadła, filtr kabinowy oraz filtr powietrza.
Potem przez jakiś czas nie działo się nic bo wyleciałem z powrotem do UK zarabiać na tuningi!
W styczniu zrobiony został smoked front, wyszedł całkiem ładnie. Ale i tak wpadną hoffele, więc nie będę się tutaj rozpisywał.
Wjechały też plastikowe kratki zderzaka. Środkowa, gdyż moja jest ułamana oraz dwie boczne z otworami na halogeny, na które polowałem dłuuuuuugi czas :glare: .
Potem znowu powrót do UK i tak do maja. Tutaj już się sporo wydarzyło.
- Został zrobiony kompletny rozrząd.
- Nowe sprzęgło wraz z linką, przy okazji uszczelniona skrzynia, gdyż grzech było tego nie robić gdzie oringi które się tam znajdują to koszt kilkunastu zł.
- Zamontowane wspomaganie, którego seryjnie nie było. Każdy wie jak to się jeździ bez wspomagania..

:angry2: . Tutaj podziękowania dla Paffcia od którego kupiłem kompletne wspomaganie. Wymienione zostały oba drążki kierownicze, gdyż jeden był krzywy i się nie nadawał. Dodatkowo wleciały nowe osłony przegubów. Cały układ został zalany ori płynem vw (nie pamiętam nazwy).
- Kompletna geometria zawieszenia, zbieżność, niezbędne przy tego typu zabiegu. Lecz coś jest nie tak z tylną belką, a dokładniej z prawą stroną. Możliwe, że to krzywa felga, ale będzie trzeba się temu przyjrzeć. Dodatkowo koła zostały trochę pochylone, aby lepiej się jeździło - tak powiedział specjalista

.
- Jako, że Pola potrzebowała przeglądu to i wjechał i on, ale było trochę z tym problemów, gdyż auto miało pełny przelot :cool2: . Panowie mówili, żeby nawet tym nie wjeżdżać

, ale z ciekawości zmierzyliśmy poziom hałasu i było prawie 150db :lol: . Zaczęło się szukanie tłumików, najpierw środkowy, ale dalej było za głośno.. więc trzeba było założyć i końcowy. Oba nowe i przegląd zaliczony. Chociaż przyczepili się do braku bocznych kierunków bo jakiś skur*@#$ ukradł mi wolfsburgi, ale poradziliśmy sobie i z tym. W między czasie dorwałem nowe na allegro, ale trzeba było rzucić 160zł..
- Obecnie auto trafiło ponownie do lakierni na lakierowanie drzwi, o których pisałem gdzieś wyżej oraz tym razem lewego tylnego nadkola, gdyż zahaczyłem o betonową latarnie i zostawiła ona bardzo ładny ślad... Do roboty zleciłem również przedni prawy błotnik bo bierze go rdza przy łączeniu z progiem. Oceniony jako do wymiany, ale chłopaki zrobią tak żeby było dobrze i na razie to jeździło. Więc malowana będzie praktycznie cała prawa strona, żeby nie było widać.
- Trafiłem na allegro kompletny szeroki zderzak z halogenami, więc nie zaszkodziło zapytać czy nie mogę kupić samych halogenów, gdyż jak każdy wie znaleźć do szerokiego zderzaka to.. iii... udało się! Pan zgodził się na sprzedaż i halogeny są już u mnie i czekają na założenie! W końcu!
- Wcześniej też kupiłem kompletną wiązkę do halogenów. Znowu podziękowania dla Paffcia! :piwo:
- Do tego kupiona już żółta folia, którą zostaną oklejone halogeny.
- Musiał pojawić się również włącznik z opcją halogenów.
- Kupiona została również nowa atrapa grilla i znaczek, wydaje mi się, że Pola tak będzie wyglądała najlepiej.
- Przywiozłem sobie z UK boczne przednie kierunki już lekko przyciemnione, ale chyba za mało. Chcę mieć coś w stylu HMB, więc została kupiona też czarna folia i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dzisiaj, w zasadzie już wczoraj zrobiłem sobie wycieczkę w okolice opola, gdyż znalazłem do kupienia na OLX cały kompletny jasny skórzany środek razem z wszystkimi plastikami itp. dedykowany do 6N. Więc wsiedliśmy ze znajomym w busa i jazda 120km.. po dotarciu na miejsce okazało się, że całe wnętrze jest obszyte wysokiej jakości jasną skórą (fotele, kanapa, boczki, deska, gałka, ręczny oraz plastik tylnej klapy), oraz czarnym miękkim materiałem pozostałe elementy (podsufitka, tylna półka, parapety tylne, boczne słupki, słoneczniki). Do tego wszystkiego rarytasowe dywaniki wolfsburg edition. Gałka również jest wolfsburg edition. Reszta plastikowych elementów jak tunel środkowy, uchwyty na podsufitce, obudowa lampki, lusterka w słonecznikach pomalowane bardzo ładnie na czarno. Wszystko to w stanie bardzo dobrym + stanie , gdyż jak sam sprzedający mówił nie pojeździł na tym długo, auto się sprzedało na części, a to zostało i czekało... chyba na mnie! :yahoo: . Jak widać w moich planach sam miałem to zrobić ze swoim wnętrzem. Długo się nie zastanawialiśmy po obejrzeniu wszystkiego i wynegocjowaniu ceny zostało zapakować wszystko z głową na busa, żeby się nie uszkodziło i do domu! Generalnie jestem mega zadowlony z zakupu, cena grubo po niżej tej, którą musiałbym sam zapłacić za obszycie tego typu materiałem swojego środka z takim efektem. Zostanie ona też tajemnicą
Mała fotorelacja po dotarciu do domu. Jako, że nie mam gdzie tego trzymać bo mieszkam w bloku to mam to w pokoju!
Jak pisałem wcześniej auto obecnie stoi w lakierni i wyjedzie z niej we wtorek.

Teraz prośba.. możecie polecić jakieś dobre środki do czyszczenia i pielęgnacji tego typu skóry?

Jeśli ktoś przeczytał całość to ogromny szacunek! :piwo: :piwo:
Minus za brak zdjęć samego samochodu... wiem.. ale nie mam fizycznej możliwości, mam nadzieje, że uda mi się wszystko poskładać w przyszłym tygodniu i strzelić jakieś fotosy! BENG!