Witam
Wiem że zanudzam , ale wole zająć się mechaniką narazie do porządku niż modami , ale to pózniej

Wczoraj został wymieniony olej + filtr oleju , płyn chłodniczy + plukanka

Stary olej nadawał się już tylko do wymiany

Silnik został zalany Castrol'em GTX , stary olej to ELF Sporti Mineralny . Zapytaliście się mnie wcześniej dlaczego mineralny ? Ojciec jak wcześniej jeżdził tym samochodem 3x zalewał mineralny , bałem się przejść na pół-syntetyk bo słyszałem rózne opinie . Tak samo teraz chciałem przeczyścić płukanką bałem i zrezygnowałem . Filtr oleju kupiłem Filtrona . Przejade 500-1000km zmienie na Mann'a albo Knecht'a .
Tak wyglądał płyn chłodniczy po przepłukaniu płukanką do chłodnic Prestone :

Wyleciało jeszcze jedno takie wiadro

Zalałem chłodnice płynem jakimś najtańszym żeby przepłukało cały układ jeszcze i zmienie na jakiś lepszy

Mam tanio na ogarnięciu płyn od Valvoline od znajomego bo kupil i leży

(40zł

) Dziś jade jeszcze po jedną rzecz do środka
A i kupiłem jeszcze szpachlówkę do zaślepki tylniej wycieraczki bo chce usunąć , i wywalić ramke do tablicy rejestracyjnej bo nie jest równo przymocowana tylko lekko zachodzi za wytłoczenie i lata . Lekko ją wyprostowałem i zauważyłem lekką korozje w miejscu stykania ramki z metalem :? . Chce zrobić ją na równo tzn przymocować ją nie na śruby ani żadne wkręty tylko mocną taśmą dwustronną

Wtedy podświetlenie LED będzie świecić równomiernie a nie tylko na środek blachy .