Polo 6n-Paffciak [renowacja] :D - Poprawione foty

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Albo kupić można od razu czarne gotowe kierunki, drogie nie są
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Post autor: Paffciak »

19.04.2015
Witam :) Nie pisałem nic nowego bo nie było co
Wczoraj odebrałem auto od mechanika były robione łożyska nowe na przód oraz przednie wachacze . Pozostało jechać tylko w Poniedziałek na ustawienie zbieżności kół bo tańczy kierownica .
Polo dostało również w Piątek nowe głośniki w podszybie u-Dimension EL Coax 4 2-drożne
Czekam na paczkę od Paffcio z
- Mocowania głośników + ramki + ori głośniki (jak narazie :)) )
- Obudowa Filtra Powietrza (u mnie jest z tyłu cała pęknięta prawie )
- Białe kierunki na przód
- Białe kierunki w błotnik
- Silnik wycieraczek na tył (w moim dysza pryska na inne samochody a nie na szybe :D

Jeszcze spodziewam się innej paczki :)
- Wycieraczka na tył Bosch'a
- Antena do radia (jak będe zdejmował starą podsufitkę to od razu wymienię antene bo obecnie chodzi na samym wzmacniaczu . Choć radia nie słucham za często to wole zrobić to przy okazji :grin: )

Jeszcze chyba zamówię na przód żarówki do postojowych oraz dywaniki gumowe Petex'a do środka bo obecnie mam włożone wycieraczki od Poloneza Trucka :D
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Edit 27.04.2015
Kupione zostały lampy na tył. Hella Black Magic za grosiaki :)
W sobote została porządnie umyta i został nałożony wosk jakiś . :)
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Zakładaj lampiony szybko bo jestem ciekawy jak to będzie wyglądać na ld5d ;)
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Jutro będe miał na stanie :)
Ojciec troszeczkę zepsuł mi nerwy ponieważ miałem ugadane Riale Viper'y za 300zł to wziął samochód pojechał zmienić opony na tył bo łyse całkiem były :D . Teraz pozostało mi szukać jakiś 13 :/
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Obrazek
Bandit Polo :) . W weekend wyleci ramka pod tablice oraz znaczek polo :)
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Witam :)
Z autkiem narazie się nic nie dzieje ;) Przez wakacje chce zrobić metamorfozę z wnętrzem :
-Centralny zamek (ori)
-2x Elektryczne szyby (ori)
-Boczki Colour Concept (Niebieskie lub czarne )
- Fotele podgrzewane Colour Concept (Niebieskie lub czarne )
Z zewnątrz chce pakiet szerokich zderzaków oraz doprowadzić lakier do porządku .
Felgi z gwintem muszą poczekać
Awatar użytkownika
przemo92

Dawno tu nie zaglądałem ;) Lampy ładnie siadły ale ogarniaj koniecznie ten gwint i koło!
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Nie w te wakacje :/
Przez wakacje chce ogarnąć :
-czujnik abs (tylni prawy)
-zwijak-taśmę airbag
- Ramke konsoli
-Ramki nawiewów (po lifcie)
-Szeroki przód-tył
I coś z elektryki centralny ori bądz też ele szyby .
Jutro jade na szrot gdzie 60% aut to polo 6n kupić taśmę,ramkę (po 98r) i ramki nawiewów też po 98r . Szukam też szerokiego zderzaka w kolorze LD5D oraz dokładki do wąskiego .
B
BUDZIK
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: BUDZIK »

Mam do sprzedania dwa kompletnie zderzaki szerokie z kratkami i dokładka tyle ze w kolorze LC6P, ciemna zieleń jak coś pisz na PW.
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Day 1 (środa)
Czyszczenie całego silnika z oleju,wszelakiej mazi . Cały ten syf został umyty i porządnie wyczyszczony . Wymiana filtru powietrza
Day 2 (czwartek)
Wymiana filtra kabinowego oraz porządne wymycie całego podszybia i odkurzenie z liści , krzaków itp . Chciałem też wymienić czujnik ABS ,ale tego nie zrobiłem bo śruba imbus (5) nie chciał wejść . A jak wszedł to sie obracał bo wyrobiona śruba :/ Nie chciałem nic już robić , jutro będe u majstrów od gazu to przy okazji mi wykręcą .
Dziś kupiłem olej Castrola oraz filtr oleju i ten kabinowy . Kupiłem też 2 żarówki do świateł postojowych żarówki LED (podajże 4 LED SMD) oraz te same żarówki do podświetlenia tablicy rejestracyjnej . Musiałem też kupić jedną wtyczke do lamp bo dostała się woda i spaliło te styki w środku . Narazie jest jedna żarówka ale efekt jest :)
Day 3
Wymienić wtyczkę do tablicy rej , jutro zostaną wymieniony filtr gazu oraz wgrana nowa mapa do gazu . Wymienie czujnik ABS oraz olej + filtr oleju (i paliwa tylko musze zobaczeć jaki typ ) oraz tłumik środkowy oraz końcowy . I zamierzam wyczyscić środek .
Obrazek

Obrazek
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Witam :)
Wiem że zanudzam , ale wole zająć się mechaniką narazie do porządku niż modami , ale to pózniej :)
Wczoraj został wymieniony olej + filtr oleju , płyn chłodniczy + plukanka :)
Stary olej nadawał się już tylko do wymiany :)
Obrazek
Silnik został zalany Castrol'em GTX , stary olej to ELF Sporti Mineralny . Zapytaliście się mnie wcześniej dlaczego mineralny ? Ojciec jak wcześniej jeżdził tym samochodem 3x zalewał mineralny , bałem się przejść na pół-syntetyk bo słyszałem rózne opinie . Tak samo teraz chciałem przeczyścić płukanką bałem i zrezygnowałem . Filtr oleju kupiłem Filtrona . Przejade 500-1000km zmienie na Mann'a albo Knecht'a .
Tak wyglądał płyn chłodniczy po przepłukaniu płukanką do chłodnic Prestone :
Obrazek
Wyleciało jeszcze jedno takie wiadro :) Zalałem chłodnice płynem jakimś najtańszym żeby przepłukało cały układ jeszcze i zmienie na jakiś lepszy :) Mam tanio na ogarnięciu płyn od Valvoline od znajomego bo kupil i leży :) (40zł :) :) ) Dziś jade jeszcze po jedną rzecz do środka :)
A i kupiłem jeszcze szpachlówkę do zaślepki tylniej wycieraczki bo chce usunąć , i wywalić ramke do tablicy rejestracyjnej bo nie jest równo przymocowana tylko lekko zachodzi za wytłoczenie i lata . Lekko ją wyprostowałem i zauważyłem lekką korozje w miejscu stykania ramki z metalem :? . Chce zrobić ją na równo tzn przymocować ją nie na śruby ani żadne wkręty tylko mocną taśmą dwustronną :) Wtedy podświetlenie LED będzie świecić równomiernie a nie tylko na środek blachy .
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""Paffciak""]Ojciec jak wcześniej jeżdził tym samochodem 3x zalewał mineralny , bałem się przejść na pół-syntetyk bo słyszałem rózne opinie [/quote]
nic się nie dzieje niedobrego, następnym razem zalej półsyntetyk
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Do następnej wymiany :)
Tak myśle czy nie kupić nowej zapalniczki bo u mnie jest w mieście na miejscu i nie dorobić do niej doświetlenia :)
Dziś będe szukał taśmy Airbag bo wkurza mnie już palenie się 2 kontrolek od ABS i Airbag .Czujnik wymieniony ale błąd nie usunięty i świeci . A Airbag świeci od tego że nie jest podpięty bo wtyczka od taśmy odpadła :evil: .
Wytłumaczy mi ktoś jak dla debila dlaczego w moim silniku w pokrywie zaworów jest puszczony wężyk od odmy ? Wychodzący z obudowy od filtra powietrza ? Silnik to AER 1.0 50km . Oraz jak się robi polerkę pokrywy zaworów
Awatar użytkownika
przemo92

[quote=""Paffciak""]
Wytłumaczy mi ktoś jak dla debila dlaczego w moim silniku w pokrywie zaworów jest puszczony wężyk od odmy ? Wychodzący z obudowy od filtra powietrza ? Silnik to AER 1.0 50km . Oraz jak się robi polerkę pokrywy zaworów[/quote]

W którym dokładnie miejscu w pokrywie zaworów? Raczej nie jest to oryginalne rozwiązanie tylko ktoś próbował poprawiać fabrykę, żeby odmawia nie zamarzała. Polerke robisz tak jak poleruje się aluminium, papiery wodne, pasta polerska, krążek filcowy na wiertarke i ogień, zresztą było na forum.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”