wszystko będę robił osobiście sam, wiele części na pewno mi brak, sam chce ogarnąć wszystko, na szczęście mam jedną cupre w częściach bez silnika, wcześniej pisałem że mam chrapkę na ABF'a no i mam
właśnie dopiero się skumałem ze to 9a dostałem go w rozliczeniu przypadkowo a wcześniej się nie zagłębiałem w te silniki i nie wiedziałem ze są inne podobnie wyglądające jak ABF :crazy: ale co tam, jeszcze się trafi ten odpowiedni :crazy: na razie wstawiłem kwasiaka remusa od katalizatora a koncowa pucha jest ori od seata cupry k6
raczej nie, jak coś to mogę sprzedać go z kolektorem dolotowym, i mam jakiś tam kolektor wydechowy 4-2-1 z kwasa i cala elektrykę z manetkami MFA czujnikami licznikiem komputerem od ibizy cupry 6k, z tego co wyczytałem to blok silnika to jest to samo co ABF, tylko głowica i wtrysk się różniły i koła pasków PK klinowe zamiast rowkowe, całość moge sprzedać za 600zł plus skrzynie biegów od silnika 2.0 8v gt 115km za 150zł, jak nikt się nie zainteresuję to wszystko leci na złom, jestem otwarty na propozycje cenowe, ktoś chce fotki to podawać e-mail na PW
Przejrzałem temat, całkiem zacne, fajnie wiedzieć że nie jestem jedynym maksymalistą na tym forum i że jest jeszcze ktoś kto nie patrzy tylko na lampy, plastiki i obudowy. Powodzenia dalej w budowie.
Dorwałem w końcu kolektor dolotowy od AJV, wszystko pasi P&P pierdol*ięcie 100% ! powyżej 4,5tys obrotów chodzi jak VR6
jednak ori kata zostawiam. Teraz czaje się na skrzynkę FFW w ostateczności CWX
Panowie, czarnuch jednak zostaje już są nowe plany na nowy rok, na razie imprezy i popijawy :crazy: chce zrobić jednostkę hybryda, blok z bebechami od 1.6 AVY głowica od AFH, dolot z 4 przepustnicami jak w bmw e30 m3 skrzynia już jest FFW, wtryskiwacze od 1.8 turbo i regulowane koła rozrządu. Tym razem postaram się żeby robić fotki modów dla was i dla potomnych
Gdzie jest przycisk "LUBIĘ TO!" :mrgreen:
Wreszcie konkretne modyfikacje tego silnika, chętnie po podglądam jak to u Ciebie się będzie rozwijać bo zanim przełożę swoje afh do 86 to zdążysz dwa takie silniki machnąć :crazy: Przepustnice klasycznie z GSXR czy jest jakiś inny dawca?
ITB w w moim ulubionym DOHC? Pięknie!
Bawisz się w kolektor dolotowy przed przepustnicami, czy zostawiasz na trąbkach i najpiękniejszym dźwięku świata
Jakaś szansa że dekle zaworowe będą w polerce?
I przede wszystkim, jakie zmiany w zawieszeniu