Polo 6N BY CORMAX

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Znam użytkowników gti i nie narzekają.
Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

Post autor: cormax666 »

Ja tam wolę prostotę mojej 16 :crazy: bez jakiejś tam elektryki silnika i zmian faz rozrządu i pękających piesków, chociaż widziałem hybrydę dołu AFH z głowica od AJV
Awatar użytkownika
przemo92

Tak pisałeś wcześniej o turbinie. Może by tak soft turbo bez wymiany wału i okucia?
Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

jeszcze nie wiem, do kupienia na miejscu jeden silnik ABF bez skrzyni z elektryka od audi 80, ktoś wcześniej zrobił swap, następnie mam do kupienia cała ibize cupre tez z ABF'em tylko po dachowaniu ale na chodzie za 1500zł koleś dopieścił silnik bo brał udział w rajdach i od razu zaliczył unfala :crazy: wiec jak się zdecyduję to moje AFH będzie na sprzedaż kompletny swap do odpalenia plug&play z przednimi heblami
Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

Panowie co wy sądzicie o tym ? głowica bardzo podobna, mimo to ze jest to 1.0 TURBO. Takie silniki są montowane w VW GOL w Brazyli w układzie wzdłuż pasa przedniego z przednim napędem, części mogę załatwić. http://www.lunaticfringe.org/vwfox/spec ... turbo.html
Awatar użytkownika
Slejsz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Slejsz »

Chyba nie tylko głowica jest podobna bo to typowy volkswagenowski "small block" więc zapewne różni się długością skoku. Jeśli miałbyś dojście do części z takiego silnika w dobrej cenie to byłaby to ciekawa opcja- wszystko pasowałoby p&p a przyrost pewnie byłby w granicach 50%
Pisałeś coś o głowicy z AJV - to nie jest dobra droga bo to właśnie głowica z AFH jest uważana za tą "lepszą" więc lepiej zainwestować w obecną niz szukać tej z GTI ;) Dobrze kombinujesz ogólnie, będę śledził bo sam powoli zbieram graty do swojego silnika :P
'97 6N AFH| '98 6N AFH| '80 Derby 86c | '84 Derby 86c | '77 86
q
qK.
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: qK. »

[quote=""Slejsz""]Chyba nie tylko głowica jest podobna bo to typowy volkswagenowski "small block" więc zapewne różni się długością skoku. Jeśli miałbyś dojście do części z takiego silnika w dobrej cenie to byłaby to ciekawa opcja- wszystko pasowałoby p&p a przyrost pewnie byłby w granicach 50%
Pisałeś coś o głowicy z AJV - to nie jest dobra droga bo to właśnie głowica z AFH jest uważana za tą "lepszą" więc lepiej zainwestować w obecną niz szukać tej z GTI ;) Dobrze kombinujesz ogólnie, będę śledził bo sam powoli zbieram graty do swojego silnika :P[/quote]

Czyli dobrze jednak mi ludzie doradzali że 1.4 16V jest lepszy niż 1.6 GTI.. Dobrze ze oboje macie te silniki - bedzie wiadomo kogo podpytać w razie czego :)
Polo 6N by qK.
Szuraj wahaczem, a nie dokladką jak byle pi**a!!!
Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

Ja pisałem ze widziałem silnik 1.6 gti z głowica AFH, a ja szukam kolektor dolotowy od GTI :)
Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

troszkę się obijałem, w końcu powsadzałem graty do mojego czarnucha :) miedzy innymi tunel od cupry i siedziwa, tylna kanapa się czyści a i od cupry pasi tylna pułeczka, z poprzedniej ukradziono mi głośniki, skrzynie i wzmachol warty trochę frutu, ale złodziej już ma połamane palce i mam nadzieje ze będzie do końca swojego kure**kiego żywota wpie**alał zupę przez słomkę :butcher:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
przemo92

Fajne te stołki z cupry :) tez musze coś ogarnąć.
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

1.4 16V za tysiaka, jeszcze z takim wyposazeniem, szczesciarz! :D Ladne auto, powodzenia w modach!

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

Nie był w takim super stanie,szyby nie chodziły, brak zbieżności, zamki nie chodziły w raz z pompką centralnego, przednie lampy pęknięte, przednia szyba do wymiany, cały układ zapłonowy, rozrząd do wymiany, przednia belka zawieszenia, napinacz z rolka paska pk, licznik popalony od kiepów, wszystkie hamulce z klockami i renowacja tylnych zacisków, połamane sprężyny, tylna klapa się nie zamykała wcale, sparciałe gumowe przewody hamulcowe, dwa czujniki abs do wymiany, mase połamanych plastików w kabinie, skrzynia była doje**na od lupo 1.0 ze spalonym sprzęgłem, panel pokręteł nadmuchu połamane wszystko, lusterka popękane, przewody od wspomagania pordzewiałe, mechanizm wycieraczek zapieczony, kratki nawiewu połamane, siedzenie kierowcy na boczku przetarte do stelaża, mase roboty kasy i części wsadziłem w te auto, silnik żyleta co mnie dziwiło, nawet rysy nie było na misce olejowej :D wszystko to zrobiłem osobiście, jako mechanik mam dobre ceny za części i dobre dojścia do używek :D a jeśli chodzi o czas to wszystko na spokojnie bo mam gdzie to robić i mam czym to robić, kociak :buziak: pływa na promach wiec dwa tygodnie w miesiącu na spokojnie i sumiennie sobie robię :piwo: wiadomo blachy gdzie nie gdzie do roboty, ale to już na samiutkim końcu
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

To faktycznie sporo roboty, ale ważne że to ogarniasz! :oki:
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

dziś zostałem posiadaczem fajngo silnika, ABF :D na mechanicznym wtrysku, ale to zmienie
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Od tej chwili temat będę obserwował 10x uważniej, sam się zastanawiam nad ABF w przyszłości.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”