[9n] Paląca sie stale zółta kontrolka...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
damian18wdz
Newbie
Newbie

Post autor: damian18wdz »

Ja rowniez mam problem z ta kontrolka pojawila sie po rozpieciu kabli od czujnika i podpieciu jeszcze raz komputer niewykazuje zadnych bledow klocki grube tarcze dobre wymienilem tarcze z tylu na nowe i nowe klocki a kontrolka swieci dalej bezpieczniki ok pomoze ktos ??
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Masz przerwę w obwodzie czujnika albo na wtyczkach albo na kablach. Rozwiązania dwa znaleźć przerwę i naprawić albo odkodować licznik z funkcji kontroli klocków.
Lenistwo drogą do postępu
M
Michal_1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Michal_1 »

kolego masz na pewno gdzieś przerwę w obwodzie przewodów do kontroli klocków, załuż mostek na kostce jak nie pomoze to idz po przewodzie do komory silnika i załóż mostek dalej albo za pomocą Vcd-sa zmienić kodowanie
d
damian18wdz
Newbie
Newbie

Post autor: damian18wdz »

Ok bede szukal i to w lewym przednim kole bo tam rozlanczalem kable i odrazu. Sie kontrolka zapalila a jesCze dodam ze po 3 dniach od zapalenia kontrolki wymienilem klocki i tarcze z tylu i klocki sa bez czujnikow to moze tez miec wplyw na to ?? Ojciec zalozyl tez bez czujnikow do tourana i nic sie niedzieje
Awatar użytkownika
kafar
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: kafar »

U mnie pomogło zakodowanie vagiem :good:
Grupa Mazowiecka- "Młoda Gwardia"
kafar
http://polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Polo/131762
Obrazek
"błogosławieni c
g
gucia89
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gucia89 »

piszczy juz rok kontolka hamulców,wtyczki zwarłem w tylu i w przodu i dalej piszczy,ktos wie gdzie mniej wiecej szuakc problemu?przerwany kabel czy cos?a mozna to jakos wylaczyc na stale?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

błędy sterownika sprawdzałeś?
czy tak zwierasz i olewasz sprawę od roku?
g
gucia89
Raczkujący
Raczkujący

błędy sterownika sprawdzałeś? nie sprawdzalem i nie wiem jakiego sterownika i jak to sprawdzic?
czy tak zwierasz i olewasz sprawę od roku? tak dokladnie tak jak napisales(pooniewaz auto narzeczonej i mieszkamy osobno wiec wiesz jak to jest).
mozesz mi wytlumaczyc co jeszcze mam zrobic?pozdrawiam

dodam ze jak stoje np. w garazu (na prostym betonie) i na prostym podworku to nie piszczy ale jak rusze lekko za chwile sie wlaczy.czesto wlacza sie odrazu ta kontrolka
A
Anonymous

[quote="gucia89"]czy tak zwierasz i olewasz sprawę od roku? tak dokladnie tak jak napisales(pooniewaz auto narzeczonej i mieszkamy osobno wiec wiesz jak to jest).[/quote]
więc zapewne abs i esp jest niesprawne
olewanie kwestii bezpieczeństwa nie kończy sie dobrze, więc zabierz sie z tym do roboty...

[quote="gucia89"]mozesz mi wytlumaczyc co jeszcze mam zrobic?[/quote]
jechać do warsztatu który sprawdzi błędy komputerem diagnostycznym
g
gucia89
Raczkujący
Raczkujący

to przez komputer mozna skasowac błędy?
kiedys u kuzyna w zielonej sprawdzal i wyszło ze wszystko.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Zależy o jakiej kontrolce mówimy. Kontrolka zużytych okładzin nie generuje żadnych błędów w sterowniku jakimkolwiek. - na bank. Miałem to samo, VAGa podpinałem niejednokrotnie i nie ma nic. Ja u siebie wymieniłem tarcze, klocki, kontrolka się zaświeciła, więc deaktywowałem kontrolkę VAGeim, żeby nie świeciła i nie piszczało mi cholerstwo. Po kłopocie :P
Wiem, że układ mam sprawny, a do tego zajrzę jak będę miał czas i ochotę (prawdopodobnie uszkodzą mam wtyczkę)..

Gucia89. Jestem z Zielonej Góry. Jak coś, służę pomocą.

Pozdrawiam
g
gucia89
Raczkujący
Raczkujący

czyli przez komputer tzn przez vag-a mozna usunac bład i nie bezie piszczec?a to sie usuwa czy wylacza przez vaga?ile taka operacja bedzie kosztowac?
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

To nie usuwa się błąd. Wyłącza się przez VAGa funkcjonalność licznika w postaci kontrolki i sygnalizacji zużycia okładzin. (zmienia się kodowanie licznika). Jest to proste. Dobre :piwo: i mogę to zrobić. Trzeba mieć jednak świadomość, że ogołacasz w ten sposób swój samochód :)

Pozdrawiam
A
Anonymous

a może żeczywiście okładziny sa zużyte?
g
gucia89
Raczkujący
Raczkujący

ale jak zwarłem na probe dwa czujniki i nic to nei dalo,tzn da cisze na pol minuty i znow tak piszczy,gdzie mzona jeszcze poszukac przyczyn? moze ktos wie gdzie ejszcze jest jakies miejse co kabel sie pzerywa.
jak stane na równym nei psizczy ale jak rusze czy stane krzywe to odrazu kontrolka i piszczenie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”