wiatam wszystkich POLÓWKARZY
MAM PROBLEM Z KONTROLKĄ CHECK . ZAPALIŁA SIE KIEDY UCZYŁEM CÓRKE JEŹDZIĆ. CHCIAŁA RUSZYĆ I AUTO ZACZĘŁO SZARPAC I ZGASŁO PO TYM ZAUWAŻYŁEM ŻE PALI SIĘ KONTROLKA CHECK. CO TO MOŻE OZNACZAĆ I JAK TO WYKASOWAĆ. pOMOCY Z GÓRY DZIĘKUJE
-- Czw Sie 27, 2009 8:04 pm --
DODAM, ŻE AUTKO TO POLO 1,4 16V 75 KONIKÓW ROK 2000
Kolego nie w tym dziale, napisane caps lock`iem. Zanim sie coś napisze trzeba poczytać gdzie i jak pisać. Dostajesz ostrzeżenie. Za pomocą przycisku EDYTUJ Proszę zmienić wpis tematu na małe litery.
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW
Check może wyskoczyć po takich przygodach jak nauka jazdy tzn. szarpnięcie autem, zgaszenie go, przyduszenie. Zakładając, że nie stało się od tego nic poważnego, to po prostu silnik się zbuntował i wywalił checka. Jest szansa, że zniknie po kilku(nastu) odpaleniach auta. Może się zdarzyć, że nawet diagnoza z kompa nic ciekawego nie pokaże.
adamus391, słuchaj. Jeżeli auto da się odpalić, to na jałowym daj mu max obroty na chwilę. Silnik powinien się przełączyć w tryb awaryjny i jak wtedy będzie chodził normalnie, oznacza to, że jest problem z przepustnicą. I tak bez podpięcia pod komputer się nie obejdzie, poza tym, na przyszłość używaj opcji ''szukaj''.
Pozdrawiam