86c2F GENESIS 1.3 GT by Adek1983

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Do drugiego muszę dorobić mocowanie. Nie mam tylnych dywaników we wzór genesis-a. Pytanie, czy były? Jeśli tak, to podeślij jakąś fotkę. Bardzo chętnie spotkam się z innymi fanami Polo.

Wczoraj za to dotarła do mnie spora paczka z częściami do halogenów. Razem mam już 3 komplety. Może uda się z tego złożyć jeden sensowny. Puki co wszystko leży w garażu i czeka na rozmontowanie i gruntowne czyszczenie.
Awatar użytkownika
Fox
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Fox »

Ja mam tylko przednie dywaniki, tylnych nigdy nie widziałem. Co do halogenów to kup sobie komplet z golfa mk3 na metalowym odbłyśniku takim brązowym. Każdy halogen z polo jest na plastikowym odbłyśniku i już dawno wypalony. Stalowe z golfa się nie wypalają. A co do mocowania w bagażniku to mogę Ci zdjęcia zdobić bo sam dorabiałem na wzór oryginału.
Obrazek
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Zdjęcia oryginału mam w dobrej jakości i mam oryginalne kostki plastikowe w aucie więc nie będzie problemu z dorobieniem. Co do dywaników to z tyłu były chyba zwykle czarne. Również nie słyszałem, żeby były jakoś sygnowane. Mam u siebie na przód dwa komplety dywaników jeden w stanie perfekt, drugi trochę zmęczony i używany jest na co dzień. Planuję jeszcze do tego zakup gumowych korytek. Czekam jeszcze na lusterka zewnętrzne z gienka i rynienki dachowe.

Szykuje się kolejna mała robótka, a konkretnie wymiana uszczelniacza wybieraka. A poniżej zestaw startowy.

Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

co to jest?
Awatar użytkownika
Fresh1972
GERIATRIA KLUBOWO-ZLOTOWA

Post autor: Fresh1972 »

[quote="Marcin86c"]co to jest?[/quote]

Wygląda jak klucz imbus nasadka 1/2 cala do odkręcenia korka skrzyni (nr 17 albo 19), uszczelnienia wybieraka i strzykawka która zapewne posłuży do powtórnego umieszczenia oleju w skrzyni hmmm albo :blind: .... to strzykawa do lewatywy :grin:
Widzę ją kiedy oczy zamykam, słyszę ją kiedy cisza trwa, bo to jest taka moja muzyka, co im ciszej tym ładniej mi gra
Ślesin\'07 I CA-SQ, II dB
Kozienice\'10 III BestPolo
Ślesin\'11 IV BestPolo
Ślesin\'12 out
Ślesin\'13 III BestPolo
Ślesin\'14 II BestPolo
Ślesin\'15 I
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

[quote="Fresh1972"][quote="Marcin86c"]co to jest?[/quote]

Wygląda jak klucz imbus nasadka 1/2 cala do odkręcenia korka skrzyni (nr 17 albo 19), uszczelnienia wybieraka i strzykawka która zapewne posłuży do powtórnego umieszczenia oleju w skrzyni hmmm albo :blind: .... to strzykawa do lewatywy :grin:[/quote]

Wszystko się zgadza. Imbus 17, uszczelniacz wybieraka (kupiłem 3 sztuki na zaś). Oraz olejarka 1000 ml.
A
Anonymous

pytałem właśnie o ta jak wyjaśniliście strzykawkę
nasadki imbusowej nie trzeba mi tłumaczyć....
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

[quote="Marcin86c"]pytałem właśnie o ta jak wyjaśniliście strzykawkę
nasadki imbusowej nie trzeba mi tłumaczyć....[/quote]

Nie twierdzę, że tego nie wiesz, ale podejrzewam, że trafi się taki co nie wie i jak tu przeczyta to będzie wiedział :)

Dzisiaj kolejne tankowanie do pełna i :shock:. Przy ekonomicznej jeździe (maks 90 km/h w porywach 100 i starałem się nie przekraczać 3500 obr/min) polówka spaliła 5,82L/100km. Nie wierzyłem sam, ale po przejechaniu 602km musiałem dolać do pełna zaledwie 35,32 litrów paliwa :o .
Ostatnio zmieniony 12 sie 2014, 8:06 przez adek1983, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fresh1972
GERIATRIA KLUBOWO-ZLOTOWA

Post autor: Fresh1972 »

Przepraszam Ciebie Marcin86c :sorry: :piwo: jeśli poczułeś się urażony formą odpowiedzi i naprawdę nie miałem złych zamiarów, tylko wyszło jak zawsze :blush2: (faktycznie w mojej wypowiedzi można dojrzeć jakiś drobny niesmaczek )

I w ten sposób info o imbusie nr 17 potrzebnym do odkręcenia korka skrzyni biegów w Polo 86c2F zostanie dla potomnych

I przepraszam za offtopa :offtopic:
Widzę ją kiedy oczy zamykam, słyszę ją kiedy cisza trwa, bo to jest taka moja muzyka, co im ciszej tym ładniej mi gra
Ślesin\'07 I CA-SQ, II dB
Kozienice\'10 III BestPolo
Ślesin\'11 IV BestPolo
Ślesin\'12 out
Ślesin\'13 III BestPolo
Ślesin\'14 II BestPolo
Ślesin\'15 I
A
Anonymous

[quote="Fresh1972"]Przepraszam Ciebie Marcin86c :sorry: :piwo: jeśli poczułeś się urażony formą odpowiedzi i naprawdę nie miałem złych zamiarów, tylko wyszło jak zawsze :blush2: (faktycznie w mojej wypowiedzi można dojrzeć jakiś drobny niesmaczek )
[/quote]

Spoko :oki: :good:
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Uszczelniacz wybieraka wymieniony.
s
sztahu
Początkujący
Początkujący

Post autor: sztahu »

co następne ? :oki:
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Montaż dolnej osłony silnika :) Aktualnie kombinuję jak to zamontować :) Uprzedzę pytania, taką o mam:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

tylne mocowania samemu dorabiałem a przod pasował bez problemu
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Masz jakieś fotki z montażu? Bo nie bardzo wiem do czego przy wahaczu przymocować.
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”