86c2F GENESIS 1.3 GT by Adek1983

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
piotmag
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: piotmag »

Zawsze cos musi przeszkodzić w naprawach tak jak u mnie
Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

wiedziałem, że te podkowy nie przynosza szczęścia :/ trzymam kciuki za naprawę audika :)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Szczęście jest takie że nie stało się nic więcej i żona zdążyła odbić w prawo, żeby całego przodu nie rozwalić. Lampa i kierunkowskaz już do mnie idzie. Trwają poszukiwania błotnika.

EDIT 05-06-2014:

Wydech zmontowany :) Cicho jak w kościele. A do Audiczki pomalutku zbierają się fanty. W sobotę jadę polówką zrobić przegląd.

EDIT 09-06-2014

Przeglądu jednak nie robimy. Najpierw muszę uporać się z progami. A każda kasa się przyda :). Tak to wygląda po obdarciu:

Obrazek Obrazek Obrazek

W piątek dotarły również kolejne fanty do Polo:

Obrazek Obrazek

EDIT 10-06-2014

Wczoraj skończyłem naprawiać Audi, więc pora wziąć się za Polo. Tym bardziej, że dotarło do mnie takie coś:

Obrazek

EDIT 11-06-2014

Konserwacja na lewym progu nałożona. Czas zabrać się za prawy. Potem wielkie sprzątanie i mycie.

EDIT 12-06-2014

Lewa strona skończona. Konserwacja położona również na prawej stronie. Dziś dokupiłem bazę i klar i myślę, że będzie pomalowane jak trza. Istnieje spore prawdopodobieństwo, że jutro będzie przegląd.

EDIT 14-06-2014

Nadwozie poskładane. Zostało przykręcić błotniki przy progach i mogę zabierać się za sprzątanie i oklejanie wnętrza.

EDIT 15-06-2015

Maty butylowe i kauczukowe zamówione. Jutro dalszy ciąg pracy przy polo. Możliwe, że pokażą się jakieś fotki :)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

W trakcie czekania na zamówione przedmioty wysprzątałem środek:

Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 sie 2014, 11:18 przez adek1983, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""adek1983""]Dzisiaj w planach mam zabezpieczenie profili zamkniętych.[/quote]
czym zabezpieczasz?
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

[quote=""Marcin86c""]czym zabezpieczasz?[/quote]

Wurth - wosk do profili zamkniętych A0892080
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

aha, dzięki bo muszę to zrobić u siebie zapobiegawczo bo brakuje 2 zaślepek w progu
Awatar użytkownika
lukas2305

Post autor: lukas2305 »

na całym progu masz baranka + lakier? nie ładnie to wygląda w miejscu, który widać jak się drzwi otworzy - ta pozioma płaszczyzna :-(
druga sprawa - mam nadzieje że jakoś wyprostujesz ten zgrzew progu na dole... nówka wstawiona a pofalowana jak "po przejściach"
wewnętrzny próg też był odbudowywany?
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

[quote=""lukas2305""]na całym progu masz baranka + lakier? nie ładnie to wygląda w miejscu, który widać jak się drzwi otworzy - ta pozioma płaszczyzna :-(
druga sprawa - mam nadzieje że jakoś wyprostujesz ten zgrzew progu na dole... nówka wstawiona a pofalowana jak "po przejściach"
wewnętrzny próg też był odbudowywany?[/quote]

Tak baranek jest tam gdzie piszesz. Może nie wygląda to najlepiej, ale moim zdaniem lepiej to spełnia zadanie przed obiciami od butów.

Tak ten zgrzew powinno dać się wyprostować. Pofalowana, bo tak wstawiał "warsztat".

Czy wewnętrzny próg był odbudowywany? Pewnie nie, ale nie miałem już siły odcinać progu i wstawiać go ponownie.

Z aktualności to polówka przeszła w minioną sobotę przegląd i już jeździ. Wnętrze zmontowane. Muszę jeszcze zdobyć lewe lusterko i złożyć tapicerkę lewych drzwi. Potem zacznie się dokładanie dodatków.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

W miniony weekend złożyłem lewe drzwi. W najbliższym czasie zakładam instalację regulacji reflektorów. Pojawi się manual i kilka zdjęć :)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Manual zakładania instalacji regulacji zasięgu świateł zrobiony. Co prawda w połowie, ale na dniach powstanie dalszy ciąg z kompletnym opisem.

Poniżej kilka fotek z instalacji i efekt końcowy w kabinie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

EDIT 18-07-2014

Dziś dotarły do mnie dywaniki GENESIS oraz komplet boczków. Ale jedno i drugie wymaga opieki. Zwłaszcza dywaniki. Wykrusza się od spodu ta guma. Ale mam na nią sposób. Możliwe, że pojawi się do tego manual.
s
sztahu
Początkujący
Początkujący

Post autor: sztahu »

genesis pełną gębą :grin: u mnie na szczeście regulacja już była, ale relacja dla potomnych bardzo przydatna :-)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Dopytujecie się, gdzie jest manual. Tak się ucieszyłem z tej regulacji, ze zapomniałem tutaj dać linka. Już się poprawiam.

viewtopic.php?f=25&t=58315

EDIT 22-07-2014

Radio i głośniki z przodu już zamontowane. Gra to cudnie. Jednak system GENESIS Sound dobrze spełnia swoje zadanie. Mocą dupy nie urywa, ale przyjemne dla ucha jest ;)

Aktualnie jestem w trakcie reanimacji dywaników i opalam wypłowiałe plastiki opalarką. Niedługo kilka fotek się pojawi.

EDIT 30-07-2014

W trakcie prac:
Obrazek

EDIT 01-08-2014

Oberwało się wszystkim plastikom. Zostały jeszcze listwy progowe :) A i zająłem się podświetleniem Fisher CBOX-a. Wczoraj w nocy miałem okazję zobaczyć efekt moich prac. Wygląda to rewelacyjnie. Pora zabrać się za podświetlenie zapalniczki.

EDIT 05-08-2014

W trakcie jeżdżenia (a jest go teraz sporo bo Audiczka jest w remoncie) stuknęło 240 tyś. km. Pora na wymianę oleju i filtrów silnika.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Skromne prezenty:

Obrazek

Oraz efekt naprawy podświetlenia CBOX-a:

Obrazek

Manual znajduje się tutaj.

EDIT 06-08-2014

Dziś zawitała do mnie dwustronna taśma piankowa, to przykleiłem krótkie listwy. Autko nie umyte i wygląda jak wygląda.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Fox
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Fox »

Bardzo konsekwentnie działaś z geniem i to się chwali :oki: masz zamontowane oba suby? masz tylne dywaniki w wzór genesisa? Mam nadzieję że kiedyś nasze furki staną obok siebie na jakimś zlocie :piwo:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”