[quote=""Marcin86c""]tak sam ksenon to nie wszystko, a gdzie spryski?[/quote]
Zawsze możesz olać spryski i jeździć oślepiać po gałach ale ogólnie to bieda, bo daje po gałach innym. Wiele Ci te lampy wyszły cenowo ?? bo nie wiem czy u siebie też nie zmienię, bo w moich w jednym nie działają długie w drugim wszystko się powoli kruszy więc może tak samo się pokuszę o zmianę i olać
Jakoś ja tak jeżdżę i nie oślepiam, oczywiście na początku było tak bo nie miałem wyregulowanych lamp hehe, teraz jakoś nikt mi nie świeci długimi jak jadę. A gdy lampy są usyfione to chyba każdy potrafi na stacji przelecieć na szybko klosz ja nie widzę problemu. Spryski to też nie problem zamontować, trzeba chcieć tylko, a auto o wiele lepiej wygląda niż na fabrycznych żarówkach.
[quote=""MiSiEk-GDA""]Wiele Ci te lampy wyszły cenowo ??[/quote]
na allegro dostaniesz za 140zł/szt + przesyłką, ja dałem tyle samo w sklepie (tyc podobno lepsze od depo, a cena ta sama)
z montażem zero problemów, silniczek el. regulacji też pasuje
[quote=""Filipovic""]oczywiście na początku było tak bo nie miałem wyregulowanych lamp hehe[/quote]
no widzisz o to był twój błąd, a 10zl to nie majątek za regulacje
uprzedzając pytanie, tak zrobiłem to tego samego dnia
po drugie ja nie mam ochoty tracić dowodu za brak spryskiwaczy
pomijam fakt kupowania używanych zenonów z matowym szkłem reflektora (spolerowanie pomaga na chwilę - dlatego wymieniłem)
podliczając ksenony 500, polerowanie 100 (??), spryskiwacze pewnie ze 150
wole te pieniądze wpakować w bardziej istotne rzeczy niż ksenon który w mojej opinii jest mi zbędny
Ja jakoś latam od kilku miesięcy bez sprysku i zero przypału, ksenon używka klosz bez skaz, zero polerowania. Podsumowując wszystko zależy od gustu, dla mnie ksenon znacznie poprawia front i tyle i znacznie lepiej świeci..