instalacja radiowa, głośniki

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

W VW golfie 4 miałem podobny problem, tylko że radio odbierało dobrze tylko w mieście, gdy zbliżałem się do granic miasta już miałem prawie sam szum. Dodatkowo czasem zapadała cisza. Rozebrałem podsufitkę, zajrzałem w antenę i w tej stopce cały układ był jedną wielką kostką soli i był aż pokruszony już. Wymieniłem antenę całą razem ze stopką na zamiennik niemieckiej produkcji za 30 zł i wszystko wróciło do normy.
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

[quote=""Wojciechus""]W VW golfie 4 miałem podobny problem, tylko że radio odbierało dobrze tylko w mieście, gdy zbliżałem się do granic miasta już miałem prawie sam szum. Dodatkowo czasem zapadała cisza. Rozebrałem podsufitkę, zajrzałem w antenę i w tej stopce cały układ był jedną wielką kostką soli i był aż pokruszony już. Wymieniłem antenę całą razem ze stopką na zamiennik niemieckiej produkcji za 30 zł i wszystko wróciło do normy.[/quote]

przychylam się do tej wypowiedzi dodatkowo możesz dokupić nie wzmacniacz bo ten juz jest w antenie a separator który defacto powinien być zamontowany. Jeśli nic nie pomoże to trzeba będzie nową antenę/stpokę.
Awatar użytkownika
Wojciechus

Post autor: Wojciechus »

Antenę kupowałem w tym sklepie http://allegro.pl/antena-vw-golf-4-pass ... 09280.html

Antena ma ori oznaczenia VW, więc może i to nie jest ściema, że to oryginał a w stosunku do ceny w salonie (chyba ponad 400 zł jeśli się nie mylę) to robi różnicę.
Dodatkowo można poprosić o konkretną długość bacika. Ja np. wziąłem krótszy niż standardowo, bo mi wadził o garaż i musiałem z auta wysiadać, żeby przełożyć.
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

w takim razie prześledź stan kabla na całej długości auta, no i zastosuj separator a nie wzmacniacz.
m
mates86

Post autor: mates86 »

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

[quote=""mates86""]wcześniej miałem radio VW GAMMA i miało problemy z falami [/quote] powinno chodzić bez separatora obawiam się że jednak może być coś więcej
m
mates86

Post autor: mates86 »

[quote=""rolf""][quote=""mates86""]wcześniej miałem radio VW GAMMA i miało problemy z falami [/quote] powinno chodzić bez separatora obawiam się że jednak może być coś więcej[/quote]

Też mnie to zastanawia, bo to już drugie radio. Wcześniej miałem problem ten sam ze starym radiem a kupiłem nowe i jest to samo. Stare radio dałem kumplowi który podpiął radio do swojego CLIO i jest ten sam problem:-/
k
krzychobal
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzychobal »

Witam.Przyczyną słabego odbioru może być brak napięcia na przewodzie antenowym.Przez to nie działa wzmacniacz antenowy zamontowany w stopce anteny.
b
baranek
Newbie
Newbie

Post autor: baranek »

mam mały problem z tym radiem.
posiada ono funkcje aux ( do włączenia w menu ) - ale jak podłączyć inne źródło ? mini jack?
A
Anonymous

albo jest to mini jack na przednim panelu albo wejście z tyłu radia
Awatar użytkownika
korzenio
Swój
Swój

Post autor: korzenio »

[quote=""baranek""]mam mały problem z tym radiem.
posiada ono funkcje aux ( do włączenia w menu ) - ale jak podłączyć inne źródło ? mini jack?[/quote]
W radiach pioneera np. z tyłu jest specjalny wtyk pioneera który ma wyjście na JACK, ale jest bardzo ciężko dostępny.
k
kmkandrzej
Newbie
Newbie

Post autor: kmkandrzej »

Witam. Orientuje sie ktos moze gdzie w polsce ktos by mi wmontowal iPada mini zamiast w miejsce radia do polo 2006r. ?
A
Anonymous

jak wyciągniesz sygnał to wszystko da się podłączyć , nawet boomboxa
Awatar użytkownika
kkrzys206
Newbie
Newbie

Post autor: kkrzys206 »

Witam, podłączyłem telefon kablem audio z wejściem AUX IN co sprawiło że mogę prowadzić rozmowy telefoniczne na głośnikach samochodu, jest tylko jeden problem, osoby rozmawiające ze mną słyszą echo (tego co powiedziały) czy jest jakiś sposób na to ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”