mam pytanie od samego początku jak kupiłem kabel od Viakena i używając VCDS 1.2 borykam się z problemem immobilizera, który wygląda tak:
Address 25: Immobilizer Labels: None
Controller: Bit teA dre ssw
Component: e 17 eingeben
VCID: D1D5764708F1
No Faults Found
or DTCs not supported by controller
or a communication error ocurred
VCDS zaznacza na czerwono, ale błędów nie ma, chyba że nie może się połączyć. Macie pomysł ?
Z komunikatu z VCDS wynika ze program nie widzi pliku .lbl dla sterownika immo w twoim aucie. To w pierwszym wierszu masz. A poniżej podaje ci ze nie ma błędu lub nie ma połączenia ze sterownikiem lub brak danych o sterowniki immo.
Jaki masz kabelek od viakena? Zwykły KKL?
[quote=""Wolga85""]A tak w ogóle jest problem z odpalaniem czy szukasz dziury w całym?[/quote]Szuka dziury w całym, bo immo jest w zegarach pod adresem 17, a łącząc się z adresem 25 ma właśnie to co przedstawił.
Nie szukam dziury w całym, ale jak VCDS zgłasza mi coś takiego to chce wiedzieć co jest przyczyną żeby to naprawić, lub spać spokojnie. Auto odpala i funkcjonuje normalnie.
Kabel mam KKL od Viakena.
@Stanley coś pod tym adresem 25 jest ponieważ wyświetla co prawda jakieś głupoty w polu numeru sterownika i nazwy. Jak by nic nie było tam to by wyrzucił błąd że brak sterownika.
[quote=""Olafejs""]Stanley coś pod tym adresem 25 jest ponieważ wyświetla co prawda jakieś głupoty w polu numeru sterownika i nazwy. Jak by nic nie było tam to by wyrzucił błąd że brak sterownika.[/quote]Zapewniam ciebie,że pod tym adresem nie ma nic i w zasadzie tak być powinno jak napisałeś. Ale jest inaczej, co wprowadza niedoświadczonych diagnostów w błąd. Jest tam jeszcze napisane : bitte adresse 17 eingeben, co w wolnym tłumaczeniu oznacza, proszę wprowadzić adres 17, czyli zegary. Na koniec dodam, że adres 25 jest dostępny wtedy, gdy immo jest w osobnej puszce.
To sie wetne koledze w temat zeby nowego nie zakladac.polo 2003r 1,4 e 3 drzwi.Dokladalem scyzoryk nowy i programowalem immo.ciekawa sytuacja bo :nowy kluczyk sie zaprogramowal i auto odpala,stary kluczyk przestal odpalac auto,mruga kontrolka immo i vag commanderem nie moge ponownie zaprogramowac kluczykow do immo.moze ktos cos poradzi?
[quote=""tom2804""]To sie wetne koledze w temat zeby nowego nie zakladac.polo 2003r 1,4 e 3 drzwi.Dokladalem scyzoryk nowy i programowalem immo.ciekawa sytuacja bo :nowy kluczyk sie zaprogramowal i auto odpala,stary kluczyk przestal odpalac auto,mruga kontrolka immo i vag commanderem nie moge ponownie zaprogramowac kluczykow do immo.moze ktos cos poradzi?[/quote]
Bo programować powinieneś i nowy i stary. jaka jest pastylka w immo w 9N? jak wielokrotnego zapisu to zaprogramuj jeszcze raz wszystki klucze jakie masz.
wlasnie tak robilem.najpierw stary dzialajacy wczesniej kluczyk i jak sie zaprogramowal to dopiero nowy programowalem.i tak kilka razy dopuki moglem(bo po kilku razach vag zawiesza sie na programowaniu)gdzies znalazlem inna procedure chyba w vcds zeby najpierw wykasowac wszystkie klucze z immo i dopiero programowac wszystkie od nowa tylko mam cykora ze zostane bez dzialajacego klucza.mam pestke crypto 48 i czy ja mozna kilka razy programowac?moze tu jest problem ze starym kluczykiem?
Nie jest wielokrotnego zapisu ale można dodać / usunąć kluczyk który był wcześniej zaprogramowany do tego auta. VAG commander to nie najlepsze narzędzie do dodawania kluczy pod immo.
A wiec ciag dalszy walki :angry2: Ani VAG COM ani VCDS nie mowie juz o vag commanderze nie przyjmuje kodu pin choc wczesniej byl na 100 % dobry bo nim zaprogramowalem kluczyk.vag commander nie chce tez ponownie odczytac pinu z licznika.pomoze ktos w tej kwesti?caly czas mam stary kluczyk zle zaprogramowany pod immo i swieci kontrolka ale nie moge nic zrobic bo pinu nie przyjmuje
[quote=""tom2804""]A wiec ciag dalszy walki :angry2: Ani VAG COM ani VCDS nie mowie juz o vag commanderze nie przyjmuje kodu pin choc wczesniej byl na 100 % dobry bo nim zaprogramowalem kluczyk.vag commander nie chce tez ponownie odczytac pinu z licznika.pomoze ktos w tej kwesti?caly czas mam stary kluczyk zle zaprogramowany pod immo i swieci kontrolka ale nie moge nic zrobic bo pinu nie przyjmuje[/quote]
A nie grzebałeś czasem w eepromie licznika bo miałem taki przypadek. Licznik zmieniony pin przepisany po korekcie przebiegu i nie przyjmował pinu pomimo że był zapisany wcześniej. Problem rozwiązany przez wgranie ori wsadu po wyjęciu kości flash. Auto jak mniemam odpala.